Hopp til innholdet
Hjem » PH5 Lampe fra Louis Poulsen – Ikonisk pendellampe fra 1958

PH5 Lampe fra Louis Poulsen – Ikonisk pendellampe fra 1958

  ph5 lampe fra louis poulsen

  Når man nevner Louis Poulsen tenker man ofte på to ikoniske lamper, PH lampen og den nydelige artichoke konglelampen. Her skal vi se litt mer på den ikoniske PH5 lampen fra Louis Poulsen, en vakker og populær pendellampe siden 1958.

  PH 5 lampen er en av de mest imponerende designene av Poul Henningsen for det Danske belysningsmerket Louis Poulsen. Designet i 1958 for å henges som en pendel fra taket, lampen har et vakkert, tre-lags lampeskjerm som henter inspirasjon fra 1920 tallet, men med forseggjorte detaljer og høy finish.

  PH 5 Pendellampe Hvit /Lampemesteren
  PH5 lamper over et fremtidig spisebord /Lampemesteren.no

  Kombinasjonen mellom det vakre ytre og den smarte utformingen er ikke tilfeldig. Poul Henningsen var en av Danmarks mest annerkjente arkitekter og møbeldesignere, både før og etter andre verdenskrig.

  Han var en innovativ person som alltid søkte nye måter for å skape lamper som minimaliserte blending og gav et behagelig og stemningsfullt lys.

  PH 5 kommer i mange fine retro farger /Lampemesteren

  Ph 5 lampen er laget ut av en serie aluminium former som varierer i størrelse. De pulverlakkerte overflatene reflekterer lyset nedover, og transformerer det sterke lyset inn i en behagelig glød.

  Samtidig er selve lampen og dens skjermer utrolig fine å se på, selv idag over 50 år etter dens design ser lampene futuristiske ut.

  Ph5 Mini fra Louis Poulsen i blått /Lampemesteren

  PH 5 serien kommer i to størrelser som varierer noe i størrelse.

  • PH 5 mini har en diameter på 30 cm.
  • Ph 5 har en diameter på 50 cm.

  PH5 pendelen kommer i en mengde forskjellige myke fargetoner som passer til enhver interiørstil. PH5 lampen er nå også introdusert i en lekker messing og kobber variant.

  Ph 5 Messing /Lampemesteren
  Ph 5 Kobber /Lampemesteren

  Montering av PH5 fra Louis Poulsen

  PH5 må som de fleste andre lamper settes sammen. Det første man kan gjøre er å tre pæreholderen med ledning inn i en rund rød ring og dra så ledningen ut av toppen på lampen.

  Den lille røde ringen sentrerer ledningen i lampen og sørger for at PH5 lampen henger rett. Deretter skrus toppen av lampeskjermen inn i resten av lampen.

  Når du skrur toppdelen av PH5 lampen inn på resten av lampen må du sørge for at de tre holderene får godt nok tak i skjermen. Selv om lampen er forholdsvis lett, kan den løsne hvis det ikke sitter godt nok.

  Etter dette plasseres glassdiffusoren inn i bunnen av lampen, denne presses på plass ved å vri den inn forsiktig.

  PH5 hengt opp og klar for kobling

  Når dette er gjort kan PH5 lampen henges opp og kobles i takboksen.

  PH 5-4 1/2

  PH 5-4 1/2 er en større variant av PH5 lampen som ble laget til konsertbygget Århus musikkhus. De la til et lite, blått skjermelement for å få bukt med blendingsproblemer. Slik oppsto den fantastiske pendellampen PH 5-4 1/2.

  PH5-4 1/2 /Lampegiganten

  Les mer om lampe over spisebord, se hvordan man kobler andre lamper, eller les mer om belysning til stue.

  Se alle de flotte PH5 lampene hos Lampemesteren.no

  Se alle de flotte PH5 lampene hos Lampemesteren.no eller Designlite.