Hopp til innholdet

IP44 Lamper til Bad – Inspirasjon & Tips

Få inspirasjon til bad og baderom belysningen din. Her er en samling av IP44 lamper til tak og vegg, og alternative lyskilder som du kan bruke på badet.

Ved å bruke en IP44 lampe på badet sikrer du deg mot eventuelle fuktproblemer hvis baderommet ikke er for ventilert fra før. En IP44 lampe kan du også montere innenfor sone 1 og 2, dermed kan du holde deg innenfor reglene hvis badet er lite, eller om det er lavt under taket.

Det finnes også mange fine ip44 lamper til badet idag, her er noen av dem.

Phillips Hue Adore Speillampe /Lampeguru

Unngå Ansikt Skygger

En god baderomsbelysning gir skal ikke bare lyse opp rommet og flatene, den skal også være funksjonell. På badet er det spesielt et område som er viktig å tenke på – speilet.

Phillips Hue Speil med lys /Lampeguru

Lindby har et stort utvalg av dekorativ speilbelysning og speillamper som kan monteres på mange måter ved siden av speilet for å gi god belysning av ansiktet på badet.

Speilbelysning fra Lindby /Lampegiganten
Speilbelysning fra Lindby /Lampegiganten
Speilbelysning fra Lindby /Lampegiganten

Benytter du bare downlights – eller taklampe, vil du få «lysskygger» når lyset treffer toppen av hodet og skyggelegger deler av ansiktet. Dette kommer ved å montere downlights akkurat over der man pleier å stå foran speilet – eller ved å kun bruke takmontert belysning.

Utnytt det naturlige lyset

Tenk derfor litt over hvor du vil stå når du monterer downlights og lamper. Ikke monter dem direkte over hodet, men gjerne plasser dem nærmere speilet. Benytt også veggmonterte lamper ved siden av speilet, ikke bare ser dem fine ut, de vil også gjøre sminking og stell mye bedre!

Vurder Indirekte Belysning på badet

Med taklister spesielt beregnet for indirekte belysning kan du skjule lyskilden (Ofte LED-Strips) uten å måtte bygge om taket.
Slik kan du få et blendefritt, indirekte lys som skaper en luksuriøs atmosfære. Les mer, og få produkttips om indirekte belysning.

Først litt om hvilke lamper du kan bruke hvor på badet.

Taklamper og pendellamper på bad, regler.

  • Regelen er å unngå 230V belysning innenfor sone 1 & 0.
  • I sone 2 må du montere IP44 lampe.
  • I sone 3 kan du montere vanlig IP20 lampe.
  • Sone 3 vil si utenfor de merkede områdene på bildet, og over 225 cm fra gulvet, selv om det er innenfor en sone(sonene går bare opp til 225cm).
  • Er takhøyden over 225 cm kan du dermed plassere vanlig IP20 taklampe.
  • Er takhøyden under 225 cm, eller du monterer en pendellampe som henger ned, må du holde deg utenfor sonene eller montere IP44.

Vurder Warmdim Downlight på badet

Warmdim downlights på baderom

Warmdim downlights gir et deilig, varmt lys, lik den du får av et stearinlys eller en glødepære. Dette lyset skaper en avslappende og koselig atmosfære. Vurder derfor warmdim downlights til baderom hvor du f.eks planlegger å oppholde deg i badekar for avslapning.

Stort utvalg warmdim downlights /Elektroimportøren

Dagens moderne Led downlights har 230v tilkobling i driveren over taket, men går over i 12/24V ned til selve downlighten(SELV). Dermed er det ikke noe problem å montere spotter i taket over dusj og badekar.


Fine IP44 Lamper til Badet

En samling av flotte lamper som kan monteres innenfor sone 1 og 2 på baderommet.

Phillips Hue Adore

Smart belysning fra Phillips – Hue lampene kommer med en fjernkontroll for enkel og trådløs dimming, men kan også kobles opp mot en app på telefonen. Hue systemet kommer i mange forskjellige lamper og pærer, og gir mulighet for smarthusbelysning.

Alle lampene i Adore serien er IP44 klassifiserte.

Adore Taklampe /Lampeguru
Takspot fra Hue /Lampeguru
Adore spotlampe /Lampeguru

Zen Serien – Markslöjd

Zen kommer i flere farger – og til taket /Homeroom.no

Zen fra Svenske Markslöjd minner om marine lanterner, eller gammeldagse skipslamper. Vegglampene er fine ved siden av et speil på badet og gir god ansiktbelysning.

Zen-serien kommer som både vegg- og taklamper, i klart glass og opalt, og i sort og krommet versjon.

Anton – Klassisk Vegglampe

Anton fra Lampegiganten er vegghengte vegglamper i et mer klassisk design. Fin til rustikk-inspirerte bad spesielt.

Surface 300 – Light Point

Surface 300 – Light Point /Lampemesteren
Surface 300 – Light Point /Lampemesteren

Surface 300 fra Danske Light Point har en minimalistisk fremtreden og kommer i matt-svart eller hvit utførelse. Lampen har IP54 klassifisering og kan trygt monteres på badet, selv der det er lavt under taket.

Spa – SG Armaturen

SG Spa speil lampe /Elektroimportøren

Dimbar LED lampe fra Norske SG-Armaturen. Spa kommer i krom og hel-hvit versjon og er beregnet for montering ved siden av speilet. Lampen gir en god bred belysning mot ansiktet og fjerner eventuelle «lys skygger» fra downlights eller takbelysning.

Gränsö – Markslöjd

Gränsö – Markslöjd /Homeroom

Gränsö er en lysekrone utviklet spesielt for baderom. Med IP44 kan denne trygt henge på innsiden av sone 1 og 2. Forkrommet metall & maskinslipte krystaller skaper en lysekrone med herlig luksuriøs følelse.

Helestra – LED Speilbelysning

Helestra er en tynn og minimalistisk speillampe som monteres over speilet og lyser nedover, kommer til speil i alle størrelser.

Takplafond Deman 28

Deman 28 /Homeroom

Taklampe spesielt utviklet for badet fra Svenske Markslöjd. Kommer i både sort og hvit, IP44 og innebygget LED, men den er ikke dimbar.

Rockcoco Lysekrone – Fatboy

Rockcoco lysekrone IP44 /Lampemesteren
Rockcoco lysekrone IP44 /Lampemesteren

Lekker lysekrone (IP44) fra Nederlandske Fatboy. 
Rockcoco lysekronene kommer i 3 forskjellige farger og kan fint henge innenfor sonene på badet – eller utendørs.

Bulbstrip – Toplight

Bulbstrip /Lampegiganten.no

Bulbstrip er en lampeserie med utstående pærer som monteres ved siden av speil – eller på oversiden. Med disse lampene får du det elegante og klassiske sminkespeil utseendet, kommer i mange størrelser.

Genova Sminkespeil – Astro

Genova sminkespeil /Elektroimportøren

Donut Duocolor – Qlight

Donut Sort – Qlight /Elektroimportøren
Donut – Qlight /Elektroimportøren

Pulverlakkert taklampe i myke former uten synlige festepunkter.
Donut fra Norske Qlight er IP44 klassifisert og passer fint inn på baderommet. Den kommer også i en utgave med innebygget bevegelsessensor (Elektroimportøren).

Zenit – Markslöjd

Zenit – Markslöjd /Homeroom

En vakker vegglampe godkjent for baderom, den hvite opale globusen gir et mykt og blendingsfri belysning – perfekt for tidlige morgener.

Palermo – Astro

Palermo-serien /Elektroimportøren

Palermo er en lekker serie fra Tyske Astro og er ment for montering langs eller på oversiden av speil. Disse kommer i de mest vanlige størrelsene og gir et fint blendefritt lys mot ansiktet.


Mer enn bare lamper

Flispynt til Kjøkken og Bad / Glass og Interiør
Badebalje for Voksne /Coolstuff
Badematte 120 cm /Lunehjem
Frottésett Elise /Homeroom
Gin & Tonic Badeskum /Coolstuff
Badehåndkle Saray /Homeroom
Knaggerekke Afteroom /Lunehjem