Hopp til innholdet
Hjem » Pendellamper i Tre – Koselige og naturlig lamper

Pendellamper i Tre – Koselige og naturlig lamper

  pendellamper i tre

  Pendellamper i treverk kommer idag i utrolig mange flotte varianter og fasonger. Fra utskårne solid kjerneved, til lameller av finer, satt sammen i moderne og innovative former.

  Tidligere var det en tidkrevende og kostbar prosess med å forme lamper i tre. Man måtte benytte seg av en metode som gikk ut på å varmdampe treverket slik at det var bøyelig nok til å kunne vris og vendes. Deretter måtte treverket tørke slik at det beholdt fasongen sin. Denne metoden var langsom og dyr, og hadde naturligvis sine begrensninger.

  Moderne metoder med 3D fresing og CNC maskiner har gjort treverk om til et høyaktuelt materiale for innovative design. Her er noen flotte pendellamper av naturlig treverk.

  Lara – Moderne og stilren pendel i nøttetre /Lampegiganten

  Octo Pendlene – Secto

  Fra Finske Secto kommer de populære Octo lampene, naturligvis produsert i finsk bjørkefinér. Finsk bjørk er takket være sin korte vekstsesong en hardere tresort enn annen europeisk bjørk, derfor benyttes denne typen av lampeprodusenter over hele Europa. Se alle de flotte Secto variantene hos Lanna.no

  Octo modeller fra Secto/Lanna.no
  Octo pendel i sort og hvit /Lanna.no
  Owalo 7000 fra Secto i flere farger /Lanna.no

  En lampe i tre passer fint inn i både hytte og hjem hvor den lune varmen og det vakre tremønsteret skaper en hyggelig atmosfære. Lampeserien Tall har en elegant stilren design med overlappende finérplater som gir et varmt lys og fremhever tremønsteret.

  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no
  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no

  Tojaka fra Lindby er en rustikkpreget og flott taklampe av brent stål, grantre og grovt tau som passer kjempefint inn som dekorativ og stemningsrik takbelysning. Med denne lampen kommer lyspæren godt til syne, noe som også betyr at du enkelt kan forandre utseendet simpelthen ved å bytte ut lyspæren. Velg en gammeldags edison glødepære for et koselig og rustikk stemning, eller en hvit globepære for litt mer eleganse.

  Tojaka rustikk taklampe av tre og stål /Lampegiganten.no

  LZF er en eksklusiv lampeprodusent fra Spania som har vunnet en rekke designpriser for sine innovative og spennende lysdesign. LZF benytter gjerne treverk i sin produksjon og håndplukker supertynne finérplater som så formes og bøyes inn i nyskapende design.

  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no
  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no
  Innovative og eksklusive designlamper i tre fra LZF /Lampegiganten.no

  Escape fra LZF er en moderne og spennende pendellampe av tre som kommer i en rekke farger og tretoner. Lampen består av flere rektangulære trefinér plater som krysser hverandre og omfavner den sentrale lyskilden. Denne lampen av tre har en unik struktur som vekker oppmerksomhet og skaper et dekorativt lys. Escape kommer også i to størrelser noe som gjør det mulig å kombinere eller henge opp lampene i en klynge.

  Escape – Moderne pendellampe i tre og flere farger fra LZF /Lampegiganten.no

  Disse vakre konglelampene i tre fra AG Home har utseendet av kongler og er laget i lind. Lampene som kommer i både naturell og hvit variant har et vakkert utseende og skaper et fortryllende flott lys.

  Kalmar Ø53cm – AG Home / Homeroom.no
  Motala Ø70cm – AG Home / Homeroom.no

  Totalt 6 forskjellige varianter kommer disse vakre og elegante kongle-lampene i treverk. Velg mellom Ø50 eller Ø70 modellen eller kombinér forskjellige lamper og størrelser for stor effekt.

  Becky er en stilig og rustikkpreget avlang pendellampe av treverk og lampeholdere som passer kjempefint inn over et langbord eller en kjøkkenbenk. Med sine uskjermede lyskilder kan du enkelt forandre utseendet på lampen simpelthen ved å bytte ut lyspærene til hvite, sotede eller andre dekorpærer.

  Becky – Avlang pendellampe av tre og rustikke lampeholdere /Lampegiganten.no

  Clava Dine er en stilren serie nedhengte lamper som passer kjempefint inn over et spisebord eller over en kjøkkenøy som kommer i mange flotte og myke pastellfarger. En nyhet nå er at disse lampene nå også lages i tre og kommer i tre flotte modeller i forskjellige nyanser.

  Clava Dine i mørk eik fra Umage/Lampemesteren.no

  Bodo – Lucide

  Fra Belgiske Lucide kommer denne flotte pendellampen i naturlig, lyst tre. Lampen er satt sammen av en rekke buede trespiler som omslutter lyskilden og gir en dekorativ lampe.

  Bodo – Lucide /Lampegiganten

  Sjarmerende Konglelampe i tre – Fra Skånske Møbelhuset kommer denne flotte konglelampen i naturlig treverk. Lampen består av tynne plater av bjørkefinér, lagt lagvis over hverandre etter formen av en kongle. Denne lampen er kjempefin om du ønsker å bruke naturlige materialer i interiør og belysning.

  Denne trelampen skaper et koselig og sjarmerende lys som fokuseres hovedsaklig nedover, men det slipper også ut små lysstråler igjennom de tynne finérplatene i lampen.

  Konglelampe i Tre fra skånska møbelhuset /Trendrom.no
  Konglelampe i tre /Trendrom.no

  Konglelampen i tre kommer i fargene brunt, valnøtt, lyst og hel-sort.

  Pia – Pendellampe i bøk

  Moderne trelampe i rene linjer. Denne pendellampen har en avlang bjelkeform som gjør at den passer utmerket over et spisebord eller en kjøkkenflate. Justerbare lodd gjør den svært enkel å justere i høyden.

  Pia – Pendellampe i bøk /Lampegiganten

  Pendellamper i tynn bjørk – Tom Rossau

  Tom Rossau har skapt noen populære trelamper ved å bruke tynne lameller av treverk, satt sammen i spennende former.

  TR22 Pendel i tre /Lampemesteren
  TR5 pendellampe i tre /Lampemesteren
  TR19 Pendel – Tom Rossau /Lampemesteren
  TR28 Pendel Ø50 Bjørk Natural /Lampemesteren

  Flashwood – Lysekrone i tre fra Masiero

  Eksklusiv moderne lysekrone i tre fra den Italienske luksus-produsenten Masiero. Lysekronen er laget av eik med tupper av lysende metakrylat og led. Denne lysekronen har et påfallende design og er hele 140 cm i diameter.

  Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten
  Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten

  Diva Pendel Smoked Oak

  Fra Norske Northern kommer den elegante og eksklusive lampen «Diva». Lampen har en formfull fasong med spennende vridninger som gjør lampen uttrykksfull fra en rekke vinkler.

  Diva Pendel Smoked Oak -Northern /Lampemesteren

  Moderne & Avlang Lampe i Tre

  Lian er en avlang trelampe i fargene mørk og lys eik, som passer perfekt inn over ett spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen er enkel å høydejustere og har integrert dimbar LED.

  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

  Cebu lampene fra PR Home er håndflettet i Filipinene på tradisjonelt vis og laget av lampakanay. En type plante som har en flott og røff overflate. Cebu er derfor vakker som dekorativ lampe til alle typer interiørstiler, moderne såvel som rustikke og landlige. Cebu kommer i flere størrelser og kan gjerne kombineres om hverandre eller hengende alene, ute som inne(under tak).

  Cebu fra PR Home over kjøkken øy/Homeroom.no
  Cebu – Kjempefin både ute og inne – Pr Home/Homeroom.no


  Produkter til hjemmet i treverk

  Håndlaget serveringsbrett i vokset mangotre /Jotex
  Aalto Fat Plywood / Confident Living
  retro oval skap fra HKLiving / Nordicnest.no
  Tales of Wood Søppelbøtte Eik /Confident Living
  Happy Hund Spring Copenhagen /Lunehjem.no
  Rundt bord av mangotre /Jotex