Pendellamper i Tre – Koselige og naturlig lamper

Publisert av Lunelamper den

pendellamper i tre

Pendellamper i treverk kommer idag i utrolig mange flotte varianter og fasonger. Fra utskårne solid kjerneved, til lameller av finer, satt sammen i moderne og innovative former.

Tidligere var det en tidkrevende og kostbar prosess med å forme lamper i tre. Man måtte benytte seg av en metode som gikk ut på å varmdampe treverket slik at det var bøyelig nok til å kunne vris og vendes. Deretter måtte treverket tørke slik at det beholdt fasongen sin. Denne metoden var langsom og dyr, og hadde naturligvis sine begrensninger.

Moderne metoder med 3D fresing og CNC maskiner har gjort treverk om til et høyaktuelt materiale for innovative design. Her er noen flotte pendellamper av naturlig treverk.

Lara – Moderne og stilren pendel i nøttetre /Lampegiganten

Disse vakre konglelampene i tre fra AG Home har utseendet av kongler og er laget i lind. Lampene som kommer i både naturell og hvit variant har et vakkert utseende og skaper et fortryllende flott lys.

Kalmar Ø53cm – AG Home / Homeroom.no
Motala Ø70cm – AG Home / Homeroom.no

Totalt 6 forskjellige varianter kommer disse vakre og elegante kongle-lampene i treverk. Velg mellom Ø50 eller Ø70 modellen eller kombinér forskjellige lamper og størrelser for stor effekt.

Bodo – Lucide

Fra Belgiske Lucide kommer denne flotte pendellampen i naturlig, lyst tre. Lampen er satt sammen av en rekke buede trespiler som omslutter lyskilden og gir en dekorativ lampe.

Bodo – Lucide /Lampegiganten

Octo Pendlene – Secto

Fra Finske Secto kommer de populære Octo lampene, naturligvis produsert i finsk bjørkefinér. Finsk bjørk er takket være sin korte vekstsesong en hardere tresort enn annen europeisk bjørk, derfor benyttes denne typen av lampeprodusenter over hele Europa. Se alle de flotte Secto variantene hos Lampemesteren.no

Octo modeller fra Secto /Lampemesteren.no

Kongle – Olsson & Jensen

Kongle-lampene fra Svenske Olsson & Jensen er satt sammen av titalls små, tynne plater av bjørkefiner. Disse tynne platene skjermer lyskilden, men vil samtidig bli belyst og avsløre det fine tremønsteret.

Kongle lampe – brun /Reforma.no

Pia – Pendellampe i bøk

Moderne trelampe i rene linjer. Denne pendellampen har en avlang bjelkeform som gjør at den passer utmerket over et spisebord eller en kjøkkenflate. Justerbare lodd gjør den svært enkel å justere i høyden.

Pia – Pendellampe i bøk /Lampegiganten

Pendellamper i tynn bjørk – Tom Rossau

Tom Rossau har skapt noen populære trelamper ved å bruke tynne lameller av treverk, satt sammen i spennende former.

TR22 Pendel i tre /Lampemesteren
TR5 pendellampe i tre /Lampemesteren
TR19 Pendel – Tom Rossau /Lampemesteren
TR28 Pendel Ø50 Bjørk Natural /Lampemesteren

Flashwood – Lysekrone i tre fra Masiero

Eksklusiv moderne lysekrone i tre fra den Italienske luksus-produsenten Masiero. Lysekronen er laget av eik med tupper av lysende metakrylat og led. Denne lysekronen har et påfallende design og er hele 140 cm i diameter.

Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten
Flashwood – Lysekrone i tre – Masiero /Lampegiganten

Diva Pendel Smoked Oak

Fra Norske Northern kommer den elegante og eksklusive lampen «Diva». Lampen har en formfull fasong med spennende vridninger som gjør lampen uttrykksfull fra en rekke vinkler.

Diva Pendel Smoked Oak -Northern /Lampemesteren

Moderne & Avlang Lampe i Tre

Lian er en avlang trelampe i fargene mørk og lys eik, som passer perfekt inn over ett spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen er enkel å høydejustere og har integrert dimbar LED.

Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten


Produkter til hjemmet i treverk

Håndlaget serveringsbrett i vokset mangotre /Jotex
Aalto Fat Plywood / Confident Living
retro oval skap / Reforma
Tales of Wood Søppelbøtte Eik /Confident Living
Happy Hund Spring Copenhagen /Lunehjem.no
Rundt bord av mangotre /Jotex