Stadig flere designere lager sine egne varianter av bordlamper i treverk. Ved å ta i bruk nye produksjonsmetoder kan fabrikanter skape nye varianter i former man tidligere ikke fikk til, her er blant annet noen spennende bordlamper laget av tre.

Wood bordlampe fra Muuto, perfekt til kontoret

Treverk og mønster

Jeg er en stor tilhenger av lamper med detaljer i treverk. Jeg synes lamper i tre passer inn i alle rom og til (nesten) alle interiører.
Min favoritt er å se på mønsteret og hvordan treverket er formet og satt sammen på.

Bordlamper i tre har en helt annen følelse over seg synes jeg, en naturlig varme man ikke kan få med så mange andre materialer.

Oslo og Swea Bordlamper med tre-detaljer /Homeroom

Globen lighting ble startet på 80-tallet i Sverige, de senere år har de begynt å inkorporere treverk inn i sine lamper. Her kan du se Swea & Oslo, ta en dypere titt på alle de fine lampene fra Globen hos Homeroom.no.

MR.Wattson – Kule og morsomme bordlamper i tre

Mr.Wattson er noen kreative og morsomme bordlamper i treverk fra Piffany Copenhagen. Piffany Copenhagen er et design firma som i tillegg til lamper også designer møbler og andre produkter.
Se alle lampene fra Piffany på Lampemesteren.no.

Night Owl fra Fritz Hansen /Lampemesteren

Bordlamper sammen med gulvlamper i treverk er spesielt versatile, og passer inn i flere rom.

Arc Bordlampe i tre fra LeKlint /Lampemesteren

LeKlint er også en dansk lampeprodusent med lange tradisjoner, de verdsetter håndverkstradisjon, blant annet folder dem enda lampeskjermene for hånd.

Le Klint har et overraskende godt utvalg av lamper i treverk, på Lampemesteren.no kan du se hele utvalget.


Nordic Light Lysestake /Glass og interiør