Hopp til innholdet
Hjem » Betonglamper – Moderne & Røft

Betonglamper – Moderne & Røft

  Betonglamper har økt i popularitet de senere år – mye takket være nye produksjonsmetoder som gjør dem mer holdbare, lettere og mindre utsatt for sprekker, men også fordi mange liker den «råheten» som man får av betong som materiale.

  Synlige merker, den ru overflaten og en fargenøytral råvare gjør at lampene passer inn i de fleste hjem og interiørstiler.

  JWDA er en trendy betonglampe med en røff betonglaget base med en myk eggehvit avrundet glasskuppel og en dekorativ kontrastfylt dimmeknapp av messing. Bordlampen gir et stilig tillegg til dekoren i ett hjem og gir et mykt og behagelig lys.

  JWDA betonglampe fra danske Menu /Lampemesteren.no
  JWDA betonglampe fra danske Menu /Lampemesteren.no

  Lorima er en avlang lampe med tre nedhengte pendellamper av betong med synlig jernramme som fremhever en industriell og røff preg over belysningen.

  Lorima fra Lindby /Lampegiganten.no

  Materica fra Italienske Marchetti er en stilig og moderne sirkulær pendellampe av betong med innebygget rundtstrålende led-stripe som kaster et iøynefallende og unikt lys. Lampen kommer i flere størrelser som gjør at man kan kombinere dem om hverandre og skape et blikkfang av lys.

  Materica fra Marchetti /Lampegiganten.no
  Materica fra Marchetti /Lampegiganten.no

  Buddy fra CO Bankeryd er en dekorativ og kontrastfylt bordlampe i betong som kombinerer det røffe fra betongbordbasen med en myk rundformet glasskuppel og en elegant kobberfarget pæreholder. Bordlampen i betong er perfekt for deg ønsker en dekorativ bordbelysning til bord, skap eller vindu.

  Buddy Bordlampe fra Bankeryd /Homeroom.no
  Buddy Bordlampe fra Bankeryd /Homeroom.no

  Sanne er en populær betongpendel med et smalt, avlangt design som egner seg til mange rom. Heng den f.eks på en rekke over en avlang kjøkkenøy eller et langt spisebord, eller la flere henge tett sammen i forskjellige høyder over et rundt bord – eller hjørnet av stuen.

  Sanne – Betongpendel /Lampegiganten

  Material fra New Works er en serie lamper som ønsker å vise frem utvalgte råvarer og hvordan disse forandrer utseendet til lamper og belysning. Vegglampen i betong og sort metall har et stilig industrialisert utseende og passer flott inn på soverom.

  Material fra New Works /Lampegiganten.no
  Skrivebordslampe med betong lampeskjerm /Lampegiganten.no

  Heavy Light er en stor og lekker serie med betonglamper fra designhuset Decode. Her bruker man betong for å skape innovative og vakre designlamper til hjem, bar og kontor.

  Heavy Light fra Decode /Andlight
  Heavy Light fra Decode /Andlight
  Heavy Light fra Decode /Andlight
  Leimu Bordlampe i glass og betong /Glass og interiør

  Alberta fra Watt & Veke er en nydelig bordlampe av betong og glass, lampen har en avrundet, ovalformet kuppel i blått glass som gir et mykt og vakkert lys. Lampefoten er av grå, mørk betong som skaper en flott kontrast til resten av lampen.

  Alberta – Watt & Veke /Reforma

  Lenna fra Lindby er en lekker og moderne pendellampe i umalt, røff betong som passer fint inn over et spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen har en rund form som smalner oppover, før den ender i et øye som forankrer betonglampen til taket.

  Lenna – Moderne pendellampe i betong /Lampegiganten

  Morton er en stor pendellampe med en glatt og fin overflate i betong som gir en kul, industriell følelse i hjemmet. Heng den gjerne sammen med Lenna i forskjellige høyder.

  Morton – Lampe i betong /Lampegiganten
  Morton – Lampe i betong /Lampegiganten

  Dekorér et bord eller en skjenk med denne flotte nyheten fra svenske Globen. Rumble kombinerer røff betong med lekker, lakkert metall i svart eller gyllen messing. Den perforerte lampeskjermen skaper et behagelig og vakkert lysmønster i rommet.

  Karman Amarcord er en vakker serie gulv- og vegglamper som kombinerer glass og betong på en delikat og stilfull måte.

  Karman Amarcord /Andlight
  Material Bordlampe Light Grey Concrete /Lampemesteren

  Den nydelige «domeformede» betonglampen Carolle vil være ypperlig for en dekorativ, men samtidig industriell & røff belysning av bord eller kjøkkenøy. Denne lampen har samtidig en RGB funksjon, som tillater lys med forskjellige farger.

  Carolle – Domeformet betonglampe /Lampegiganten
  Carolle – Domeformet betonglampe /Lampegiganten

  Nye teknikker og led har gitt nye muligheter for design – Noe Italienske Foscarini har utnyttet seg av.

  I serien Aplomb finner vi en rekke forskjellige betonglamper i forskjellige varianter. På nært hold kan man se den flotte ujevnheten av betongen, mens på avstand ser den ren og delikat ut. Se Aplomb samlingen hos Lampemesteren.

  Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren
  Aplomb fra Foscarini /Lampemesteren

  Fra Zuiver kommer denne røffe og industrielle gulvlampen av betong, plassér den gjerne langs en vegg og la den kaste lyset oppover langs veggen.

  Gulvlampe i Betong fra Zuiver /Reforma

  Betong og treverk blir en vakker kombinasjon, noe vegglampen Possio fra Lucide synliggjør. Denne flotte vegglampen i grå betong og lyst tre gjør seg fint i rom hvor man ønsker en røff stil.

  Possio – Vegglampe av betong fra Lucide /Lampegiganten

  Male dem?

  Betonglampene kan males om du ønsker det. Mange velger å male dem i blå-toner, kalkhvite, eller sorte – Prøv deg gjerne frem og skap din egen variant.

  Vi anbefaler at du bruker en fortynnet vannbasert maling, dermed beholder du den vakre teksturen fra betongen.

  Bordlampen Passion fra Confident Living

   

  Glass & Betong

  Danske Hübsch har produsert en vakker, feminin og lekker betonglampe med rosa-tonet glass. Med en fin dekopære vil denne være pen å se på, enten lyset er på – eller av. Se den hos Confident Living.

  Rosatonet glasspendel med betong fra Hübsch /Confident Living

  Se flere flotte lamper i betong, få tips til hvordan du kan skape god belysning i stuen – eller les om våre interiørtips til hytten.