Hopp til innholdet
Hjem » Bordlampe Tips og Inspirasjon – Fine bordlamper til din bolig

Bordlampe Tips og Inspirasjon – Fine bordlamper til din bolig

  Opplev enestående komfort og funksjonalitet med en stilig bordlampe som gir sjarm til boarealet ditt samtidig som du tilfredsstiller dine belysningsbehov. Bordlamper er ikke bare et viktig tilbehør for å skape en koselig og innbydende atmosfære, men også en allsidig løsning for ulike oppgaver.

  Enten du krøller deg sammen med favorittboken din eller jobber til langt på natt, gir en bordlampe den perfekte mengden fokusert belysning, som bidrar til å redusere belastningen på øynene og forbedre den generelle opplevelsen. Ikke la utilstrekkelig belysning begrense produktiviteten eller nytelsen din – invester i en bordlampe som passer din smak og forvandler rommet ditt.

  En lampe i tre passer fint inn i både hytte og hjem hvor den lune varmen og det vakre tremønsteret skaper en hyggelig atmosfære. Lampeserien Tall har en elegant stilren design med overlappende finérplater som gir et varmt lys og fremhever tremønsteret.

  Tall – Trelampe i moderne stil /Jotex.no

  Ripley er en leken nyhet fra Globen Lighting som består av assymetrisk plasserte kupler av glass og metall som kommer i en rekke flotte farger. Disse små bordlampene er veldig fine å plassere på sengekanten eller på hyllen.

  Ripley bordlampe fra Globen Lighting /Lampemesteren.no

  Umage EOS Mini er en kjempefin og dekorativ bordlampe som passer fint som pyntebelysning i gang/entré, soverom eller i vinduskanten. Lampene består av en lampeskjerm av fjær som du selv kombinerer med ønsket stativ. Det fine med disse lampene er at lyset vil diffuseres men også følge forskjellige veier ut igjennom de lette og luftige fjærene, noe som skaper et vakkert lysspill.

  Umage EOS Mini Bordlampe av fjær /Lampegiganten.no
  Umage EOS Mini Bordlampe av fjær /Lampegiganten.no

  Siden 1950-tallet har franske Jieldé skapt vakker belysning med et industrielt preg. Lampene henter mye av sin inspirasjon fra tradisjonelle franske industri- og kontorlamper med bevegelige ledd og store, brede lampeskjermer som gir godt lys.

  Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.no
  Jieldé Bordlamper i industriell vintage stil /Lampegiganten.no

  Visir fra Örsjö Belysning er en hyllest til den klassiske bærbare oljelampen. Med ny LED-teknologi og et effektivt oppladbart batteri kan du la denne stå fasttilkoblet i USB laderen eller ta med deg lampen rundt i rommet eller ut i hagen uten ledning når du ønsker litt ekstra hyggelig belysning.

  Visir fra Örsjö Belysning – Med trådløs QI lading /Nordicnest.no
  Visir fra Örsjö Belysning – Kommer i flere farger /Nordicnest.no

  Visir håndlages i Sverige og kommer i en rekke lekre finisher, blant annet rød kobber, messing, svart matt og hvit. Batteriet lades opp via USB og varer i ca 6 timer. Den kan også lades opp trådløst via en QI plate, noe som gjør alt mye enklere.

  Visir fra Örsjö Belysning – Perfekt for inne og ute /Nordicnest.no

  Flowerpot Portable er en lekker batterilampe versjon av de kjente lampene i flowerpot serien fra &Tradition. Disse batterilampene er litt mindre enn originalen slik at de kan være ekstra fleksible i bruk og de lades opp via USB kabel.

  Flowerpot portable kan dimmes fra 100% til 50% eller 20%, har 11 timers brukstid på 100% lysstyrke og enda lengre om lampen dimmes ned for å skape et koselig bakgrunnslys uten ledning. IP44 tetthet slik at den også kan brukes utendørs til å pynte opp hagefesten.

  Flowerpot Portable bordlamper fra &Tradition /Nordicnest.no
  Flowerpot Portable – &Tradition /Nordicnest.no

  Monas fra Eulunas er en stilren bordlampe av tre som består av en firkantet stoffskjerm som kommer i 5 forskjellige farger og en lampebase av eiketre som er behandlet med olje slik at det naturlige tremønsteret kommer frem. Denne dekorative og stilrene bordlampen skaper et koselig lys og er enkel å plassere.

  Monas bordlampe av eik og stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Mushroom fra Cozy Living er en nydelig serie glasslamper formet som en sopp som kommer i en rekke delikate farger og nyanser. Disse passer perfekt som stemningsfull belysning sammen med innredning og dekor i stue, gang og soverom.

  Mushroom fra Cozy Living /Lampemesteren.no
  Kjempefine bordlamper, både med og uten lys /Lampemesteren.no

  Tamarin fra Prios er en smart, moderne og funksjonell bordlampe som passer fint til arbeidsbelysning og kontorpulten. Reduser stresset på øynene ved å ha en god belysning når du arbeider på datamaskinen. Tamarin bordlampen er enkel å justere og klemmes enkelt på plass i kanten av bordet.

  Tamarin fra Prios /Lampegiganten.no

  Schweden um 1927 er en nostalgisk design-bordlampe Technolumen fra 1927 i klassisk Bauhaus designstil. Bordlampen er skapt med funksjonalitet i første rekke og har en lettjusterbar lampefot med en hengende lampeskjerm i sort metall. Perfekt som vintage bordlampe på kontor og i hjemmet.

  Schweden um 1927 – Technolumen /Lampegiganten.no

  JWDA fra danske Menu er en populær og trendy lampe med en opalhvit glasskjerm som skaper et varmt og innbydende lys som ikke blender. Tilgjengelig i flere farger vil JWDA bli et stilrent fokuspunkt i interiøret og passer flott inn på kommoder og nattbord.

  JWDA Bordlampe av hvit marmor /Nordicnest.no
  JWDA Bordlampe /Nordicnest.no

  Vipp591 er en elegant og vakker bordlampe som kombinerer hvit eller sort marmor med et vakkert stenmønster og en stor og luftig glasskjerm med et fint riflet mønster som skaper et kjempefint lysspill. Bordlampen kommer med en innebygget dimmer slik at du får et delikat lysnivå som passer ditt ønske.

  Vipp591 bordlampe av marmor og glass /Lampemesteren.no

  Hashira er en elegant sylinderformet trådløs lampe som kan minne om klassiske japanske rislykter. Med en naturlig stoffskjerm av lin som er strukket over lampens ramme skapes det et diffust og behagelig lys, perfekt som dekorativ lys til bord eller hjørner.

  Ettersom dette er en batteri-bordlampe kan denne flyttes enkelt fra sted til sted uten å tenke på ledning og med en 3-steg dimmer kan du skape lysnivået du ønsker. Hashira kan også stå fast-tilkoblet med ledning i på sin faste plassering.

  Hashira Raw fra Menu /Nordicnest.no
  Hashira White fra Menu /Nordicnest.no

  Seletti er et Italiensk designhus som ofte skaper rare og morsomme lamper og interiørobjekter. Her kan du se blant anent se pyntelampene Cupid i sin velkjente positur hvor pilehodet er byttet ut med en hjerteformet lyspære og den kjente apekatten som gjør seg kjempefint som en dekorativ bordlampe.

  Seletti Bordlamper /Lampemesteren.no
  Seletti Bordlamper /Lampemesteren.no

  Taccia fra Flos er en ikonisk lampe innen Italiensk design og ble formet med ideen om å skape en lampe hvor enkelthet og indirekte lys var i fokus, men endte opp med en ganske kronglete start som var alt annet enn enkelt.

  Taccia fra Flos /Andlight.no

  Opprinnelig ble Taccia designet av Achille og Pier Giacomo Castiglioni i 1958. Den opprinnelige ideen om å benytte plast i skjermen medførte problemer med varmeutviklingen fra pæren i lampen. I 1962 tar derfor Flos over designet og benytter glass og aluminium som tåler varmen.

  Fra 2010 og med inntoget av moderne led-løsninger begynte Flos derimot igjen å eksperimentere med plastskjerm som var tro mot den opprinnelige designideen, og den nye lampen av PMMA stod klar i 2016 – og var nå i tråd med hva brødrene Castiglioni så for seg tilbake i 1958

  Taccia fra Flos /Andlight.no

  Verner Pantons ikoniske bordlampe Panthella fra 1971 er skapt med enkle organiske former som speiler hverandre. Dette er en populær lampemodell som holder seg høyt i pris og er verdsatt blant samlere.
  Med sitt smarte design fungerer foten og skjermen som lysreflekser. Den halvkuleformede skjermen leder lyset nedover mens den trompetformede foten på sin side reflekterer lyset opp og utover i rommet.

  Panthella sort – Louis Poulsen /Lampemesteren.no
  Panthella sort – Louis Poulsen /Lampemesteren.no
  Panthella bordlampe fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no

  Milenka er en klassisk bankerlampe som ble populære til funksjonærarbeid på 20 og 30 tallet. Bordlampen har en tradisjonell grønn skjerm og base av messing med en praktisk snorbryter.

  Milenka Bordlampe Banker /Lampegiganten.no

  Skulpturell og elegant – Kizu fra New Works kombinerer en hemisfærisk lampeskjerm av opal-akryl som sprer lyset elegant og en avrundet, oval lampefot av eksklusiv marmor. Lampen har innebygd batteri, gir et varmt lys, kan dimmes og kan plasseres hvor enn du ønsker i hjem og hage.

  Utsøkt marmor og opal skjerm i elegant kombinasjon /Lampemesteren.no
  Lampen kan dimmes og gir et mykt, varmt lys /Lampemesteren.no

  Oluce Zanuso er en designklassiker fra 1965 som har høstet mange designpriser opp igjennom årene og har nå opplevd en nyvunnet popularitet blant dem som er glad i ekte retro design og tidløse klassikere. Italienske Oluce har laget Zanuso lampen med en stor halvkuleformet lampeskjerm som er festet med en lang, buet metallarm.

  Oluce Zanuso – Designklassiker fra 1965 /Lampegiganten.no

  Dusk fra 101 Copenhagen har en enkel form og idé. Bordlampen består av to runde disker av oksidert aluminium hvor lyskilden plasseres imellom disse og skaper et indirekte bakgrunnsbelysning og et flott lysspill.

  Dusk bordlampe fra 101 Copenhagen /Lampemesteren.no

  Ocean fra Dyberg Larsen er en bordlampe med kule retro-vibber hvor mye av fargepaletten har hentet inspirasjon fra 60 og 70-tallet. Lampen er kjempefin å plassere både i hverdagsrommet og på kontoret hvor du både får en praktisk belysning du kan vri og vende på, samtidig som den ser flott ut.

  Ocean bordlampe med retro-farger /Lampemesteren.no

  Soleil fra Globen Lighting er en svært dekorativ bordlampe med designinspirasjon hentet av Art-deco stilen og klassiske solspeil som var store i popularitet på 1920-tallet. Soleil har en sentral opal glasskuppel med utskytende armer av gyllen messing og blir et vakkert og dekorativt blikkfang som er perfekt å bruke som dekorbelysning rundt om i hele boligen.

  Soleil – Globen Lighting /Homeroom.no

  Kaiser Idell fra Fritz Hansen med sin Bauhaus inspirerte designstil ble lansert allerede i 1936 men er nå tilgjengelig i en rekke nye og lekre farger, blant annet easy grey og luxus sort. Denne subtile, matte fargen skaper en kjempeflott kontrast til den gylne lampearmen i bøyd messing og passer samtidig fint inn blant moderne veggfarger i matt stil.

  Bauhaus bordlampe fra 1936 /Lampemesteren.no

  Elegant både som skrivebord og soveromslampe, men den kan også brukes som flott dekorlampe på et sidebord ved siden av lenestolen eller i gang og entre.

  Kaiser Idell – Easy Grey /Lampemesteren.no
  Kaiser Idell – blank grønn og sort luxus /Lampemesteren.no

  Les gjerne mer om vakker belysning og flotte lamper, se blant annet Lag din egen lampe – Bordlampe, Vegglampe og flere lamper fra samme takpunkt, Nattbordslampe til soverommet – Inspirasjon & Tips til sengelampe og Belysning i Stue | Tips & Inspirasjon til lamper i stua.