Hopp til innholdet
Hjem » Ferdigtrukket rør til trekking av ledninger

Ferdigtrukket rør til trekking av ledninger

  Ferdigtrukket rør er et godt alternativ når man skal installere en ny el-installasjon i bolig eller i et påbygg. Med ferdigtrukkede el-rør kan man raskt og effektivt trekke frem rør og ledninger i både tak og vegger.

  Til vanlige kurser i bolig bruker man ferdigtrukket 3G PN 2.5 mm2. Her betyr 3G at det er tre ledninger, PN er en type ledning som er flerledet (bøyelig), og 2.5mm2 er omkretsen på ledningen. Størrelsen på ledningen forteller hvor stor sikring man kan bruke og hvor mye strøm man kan trekke. Det finnes formler for å kvalitetssikre størrelsen man behøver, spesielt dersom det er veldig lange lengder, men som oftest brukes 2.5mm2 til 15A sikringer, 1.5mm2 til 10A sikringer, 4mm2 til 20A og 6mm2 til 25A.

  Ferdigtrukket rør med ledninger /Elektroimportøren

  Å montere ferdigtrukkede rør med ledninger er ganske rett frem, det viktigste man må tenke på når man skal installere et skjult anlegg er at rørene må legges med en fin og jevn sving. Legger man rørene opp riktig er det lett å trekke om dersom man skulle være uheldig å kjøre en skrue eller spiker igjennom dem når man fester platene, eller om man ønsker å bytte ledninger på et senere tidspunkt.


  TC til festing av ferdigtrukket rør på treverk /Elektroimportøren
  AKS er gode når man skal feste rør i betong /Elektroimportøren

  Fest rørene godt i hver sving

  Her kan du lese mer om Lamiflex til varmekabler under parkett, Easee elbillader, guide til varmekabel og hva fargene på ledningene betyr.