Hopp til innholdet
Hjem » Lampe Gras: Kule og justerbare utelamper

Lampe Gras: Kule og justerbare utelamper

  utelamper fra lampe gras

  Lampe Gras er den klassiske og tidløse lampen for mobil og ledd-justert belysning. Produsert fra 1920-tallet, opprinnelig designet for å forbedre vanlige arbeideres lysforhold. Gras lampene har siden blitt ettertraktede design-ikoner. Lunehjem.no har et stort utvalg av Lampe Gras.

  Lampe-Gras innendørs lamper
  Lampe Gras utendørs lamper

  Design kolleksjonen er i senere tid blitt utvidet ved å beholde de klassiske design-trekkene, men utvide dem til nye bruksområder. Utelampene fra Lampe Gras er et typisk eksempel. Hos Lunehjem.no kan du se utvalget av utelamper fra Lampe Gras.

  Litt om designeren:

  Bernard-Albin Gras var sønn av en teknisk tegner og oppfinner og vokste opp i den lille byen Saint-Raphaël i Frankrike.
  På 1920-tallet hadde han selv blitt en oppfinnsom ingeniør med en sterk interesse av å forbedre arbeidsforholdene for vanlige arbeidere.

  Gras registrerte en rekke patenter igjennom sitt liv, en av dem var Lampe Gras i 1921. Få justerbare belysningsmetoder fantes på denne tiden, og dem som fantes ville sannsynligvis påføre personen mer elektrisk sjokk – enn lys.

  Gras ville ende opp som en svært inflytelsesrik oppfinner og designer, hans originale lamper vil senere ende opp som samlerobjekter.