Hopp til innholdet
Hjem » LED Lysrør | Godt lys til mindre strøm

LED Lysrør | Godt lys til mindre strøm

  Moderne lysrør av LED begynner nå å komme på markedet og tilbyr mange gode fordeler. De nye led lysrørene gir like mye og like bra lys som tradisjonelle lysstoffrør har gitt, men de har også en rekke andre fordeler.

  I tillegg til at et led lysrør vil bruke mye mindre strøm enn tradisjonelle lysstoffrør krever dem også mindre vedlikehold iform av bytte av lysrør og innvendige komponenter. Samtidig gir et lysrør av led ikke ut UV lys og utvikler ei like mye varme som ett eldre lysstoffrør. Disse faktorene gjør at et led lysrør vil kunne tilby store besparelser over tid, spesielt i store lokaler.

  Ledlyskilder.no eller Lampedirekte.no har et stort lagerført utvalg av forskjellige lysrør av led i alle typer, størrelser og styrker.

  Flere varianter

  Det finne flere forskjellige typer led lysrør på markedet. Noen av disse krever at man må bygge om selve armaturen, andre krever nye komponenter, mens andre fungerer like fint uten ombygging eller bytting av deler.

  Innsiden av et led lysrør

  Led lysrøret består hovedsaklig av en tube av glass samt en led strips som skal vende ned fra lampen. Lysrøret har også noe innvendig elektronikk som sitter i hver ende av lysrøret, men dette avhenger veldig av hvilket type lysrør man velger å bruke.

  LED Life lysrør-serien fungerer i armaturer uten ombygging /LEDlyskilder.no
  • Type A – LED rør som har integrert driver som fungerer sammen med eksisterende ballast i forskjellige armaturer.
  • Type B – LED rør med innebygget driver for direkte kobling av 230V inn på lysrørholderen.
  • Type C – Led rør med ekstern driver som monteres i armaturen.

  Man behøver ikke nødvendigvis å bygge om takarmaturen/lampen når man skal bytte fra lysstoffrør til led rør, det finnes produkter som fungerer sammen med eksisterende ballaster.

  Men da må man huske på at flere ting kan gå i stykker iløpet av årenes løp, med en type-A vil f.eks både led røret og den gamle ballasten kunne gå i stykker.

  T8 lysrør LED med egen tenner /Lampedirekte.no

  Fordeler med LED lysrør

  Et lysrør med led koster mer enn ett vanlig lysrør, men teknologien utvikler seg og produksjonsmetodene blir bedre, slik at denne prisen bare vil synke fremover, og idag kan man faktisk finne lysrør med led som ikke koster allverdens.

  Den opplagt største fordelen ved å bytte til LED lysrør er at man sparer strøm. Et lysrør med LED bruker omtrent 1/3 av strømmen til ett vanlig lysrør, men her er det variasjoner mellom flere produsenter og type rør man velger.


  Gratis levering

  Andre fordeler er lang levetid, omtrent dobbelt så lenge som et vanlig lysrør, og visse led-lysrør er til og med dimbare.

  150 armaturer skal kobles om til LED

  Omkobling av armaturer til LED lysrør

  150 takarmaturer skal kobles om fra vanlig lysrør til LED lysrør. Her bruker vi Phillips Master LEDtube 26W, disse erstatter gamle 80W vanlige lysrør og vil gi en daglig besparelse (hvis butikken er åpen i 12 timer) på 195 Kwh.

  LED lysrør med direkte kobling /Lampedirekte

  Disse led lysrørene har innbygget driver og skal ha 230V direkte inn på lysrøret. Da tar vi simpelthen å kobler ut tilførselen (L1 og L2/N) som går inn i den eksisterende ballasten og kobler den inn i koblingstykker.

  Siden lysrøret bare skal ha strøm inn på den ene siden må man også koble ut de to ledningene som går til hver lysrørholder. Disse går inn i hvert sitt koblingstykke.  Direkte kobling av 230V i led lysrør

  Siden et LED lysrør består av en LED strips vil den ikke lyse i alle retninger. Det er derfor viktig at man får riktig side ned.

  LED lysrør er retningsbestemt, men har god lys spredning alikevel.

  Se utvalget av LED lysrør til gode priser hos Lampedirekte.no eller LEDlyskilder.no.

  Les også mer om belysning av stue, få god kjøkkenbelysning eller led strips til garasje.