Hopp til innholdet
Hjem » Montering av downlight i overbygg over inngangsparti

Montering av downlight i overbygg over inngangsparti

  En huseier bygger ut inngangspartiet foran eneboligen sin med ett overbygg, i taket på dette overbygget skal jeg montere nye downlight i taket.

  Nytt overbygg over inngangsparti

  I den tidligere ytterveggen var det montert en vegglampe, røret til denne skal jeg bruke til å skjøte ett nytt rør som skal gå opp til spottene i taket. Vi fjerner derfor denne planken og feiner den rett under det limte støvsugeravsuget.

  Fjerning av bord og gammel lampe

  Nyheten Plejd isolasjonssikre downlight kan brukes inne og ute, har valgfri warmdim funksjon og justerbar fargetemperatur. Du kan også sette opp dine egne soner eller bruke det innebygde astrouret for å automatisk slå på/av downlighten utendørs. Enkelt forklart får du her en stilren og moderne downlight med masse funksjoner til samme eller lavere pris enn andre downlights.

  Plejd downlight med valgfri warmdim, fargetemperatur, iso-sikker og styring via app eller veggdimmer til samme eller lavere pris enn konkurrende merker /Elektroimportøren.no

  Når planken er fjernet bruker jeg en skjøtemuffe for å tilkoble ett nytt rør som går opp til taket i det nye overbygget.

  Røret legger jeg i store slake svinger, da kan jeg dra ut ekstra rør etter at hullet til spottene er boret opp.

  Det skal monteres tre downlight i overbygget, selve overbygget er bredere på høyre side av døren.

  Jeg synes det peneste valget blir å montere midterste downlight rett over inngangsdøren med like stor avstand til spottene på hver side.

  Rørene legges i store bøyer der hvor de skal bores ut, og de festes løst med en tc slik at snekkeren får en lettere jobb med å montere bordene.  Spottene bores ut og rørene dras ned

  Når man borer ut i takbord bør man bore midt i planken, det vil se ganske stygt ut om man borer litt av begge plankene.

  Jeg monterer Leo Isola fra norske Qlight i taket. Disse spottene kan monteres direkte i isolasjon og er enkle å montere, samtidig ser de pene ut og kommer i flere farger.

  Q-Light Isola Downlight /Elektroimportøren
  Enkel tilkobling – Leo Isola /Elektroimportøren
  Rørene festes rett i driveren – Leo Isola /Elektroimportøren

  Kunden ville senere også ha en ekstra vegglampe på ytterveggen, jeg trakk derfor et ekstra rør fra der hvor lampen skal plasseres til et av downlight hullene.

  Her monterer jeg en liten IP65 koblingsboks som er smal nok til å dyttes opp i downlight hullet. Fra bryteren på innsiden må jeg trekke 5 ledere. 1 jording, L+N til downlight og L+N til vegglampe.

  Slike skjulte koblingsbokser og deres plassering må dokumenteres i papirer slik at de senere kan undersøkes om det skulle være noe galt eller at installasjonen skal trekkes om.

  Ferdig monterte downlight

  Les mer om LED downlight tips og inspirasjon, hvilken ledning til downlight, flotte utenpåliggende downlights eller mer om downlight man kan montere rett i isolasjonen.