Hopp til innholdet
Hjem » Montering Utendørs Vegglampe: Arendal Vegglampe med sensorpære

Montering Utendørs Vegglampe: Arendal Vegglampe med sensorpære

  Idag skal det monteres to utendørs vegglamper med glassfront. Kunden ønsket en vegglampe i klassisk stil hvor lyset vendte nedover mot trappetrinn og bakken. Kunden ønsket samtidig at lyset skulle slå seg av og på ved bevegelse, da har man noen alternativer.  Monter eksterne bevegelsesfølere

  180 graders vinkel utendørs bevegelsessensor /Lampeguru

  En egen bevegelsessensor kunne vært en god løsning om man bare behøvde en stk, f.eks på et hushjørne eller ved et inngangsparti. Her derimot skal det stå to lamper med avstand seg imellom og disse skal reagere på trafikk både ned trappene fra veien – og opp trappene fra hybelen i bunnen.

  Da måtte man isåfall ha behøvd to bevegelses-følere, denne løsningen med ekstra ledning og kobling ville ha blitt ganske mye dyrere enn alternativet vi gikk for.

  Monter en vanlig utendørs vegglampe med sensorpære

  Et annet godt og rimelig alternativ til å få en utendørs vegglampe med bevegelsessensor er simpelthen å bytte ut pæren med en som har innebygget sensor. Her finnes det noen varianter, varianten under fra Osram har innebygget bevegelsesføler og lyssensor. Dvs at den bare slår seg på om det er mørkt + bevegelse.

  Osram LED Star+ Motion Sensor /Lampeguru

  Det er en smart løsning for å spare energi, men vil ikke fungere hvis det for eksempel er gatelys i nærheten av lyspæren.

  Et annet alternativ da er å kjøpe noen «dumme» bevegelsepærer som ikke har slik dagslys sensor, jeg endte opp med å måtte kjøpe noen pærer fra Clas Ohlson som fungerte utmerket.  Velg riktig utendørs lampe

  Til utendørs lamper med sensorpærer må man ha glassflater slik at sensoren kan registrere bevegelse. Du må også tenke på at sensoren til bevegelse sitter i toppen av lyspæren og bør som oftest peke nedover mot bakken der man går.

  Arendal nedovervendt lampe fra Scan Lamps /Homeroom

  Kunden ønsket en klassisk variant og likte godt denne nedovervendte lampen kalt Arendal, denne lampen leveres av Scan Lamps og kommer i to versjoner.

  Utpakking av ny lampe – Arendal /Homeroom

  Denne vegglampen har en smart to-delt tilkobling som gjør den mye enklere å montere. Her monterer man først bakdekselet og kobler denne, så klikker man resten av lampen inn i hurtigtilkoblingen.

  Siden jeg måtte stå i en stige og bare hadde en hånd ledig store deler av tiden vatret jeg først koblingdelen og merket av de to festepunktene med tusj. Så kunne jeg skru inn skruene og «fin-vatre» etterpå.

  Arendal – Scan Lamps /Homeroom

  Til å begynne med kjøpte jeg inn noen smarte lyspærer med bevegelse og dagslys sensor. Dessverre viste det seg at disse pærene var ganske ømfintlige for lyset fra et gatelys i nærheten og ville aldri slå seg på.

  Arendal – Scan Lamps /Homeroom

  Etter en tur på Clas ohlson fikk jeg byttet til noen «dumme» pærer som kun hadde bevegelsesføler. Disse fungerte utmerket og gav et godt lys ned trappetrinnene slik kunden ønsket.  Monter lampe med innebygget sensor

  Idag finnes det mange fine lamper med innebygget sensor. MyGarden serien fra Phillips er et godt eksempel. Disse lampene kommer i mange fine varianter, både moderne og mer klassisk design, her er to av dem.

  utendørs vegglampe med bevegelse
  Phillips Mygarden /Lampeguru
  Mygarden Origin – Rustikk vegglampe med sensor /Lampeguru

  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no