Hopp til innholdet
Hjem » Panthella Bordlampe og Gulvlampe – Ikonisk design siden 1971

Panthella Bordlampe og Gulvlampe – Ikonisk design siden 1971

  Panthella er en design som først så dagens lys i 1971 og lampens stil og former bærer preg av den futuristiske og fargerike postmoderne tidsånden man da var i. Lampen er idag en moderne klassiker og gamle modeller er et svært ettertraktet samleobjekt for entusiaster som ønsker en vintage og retro lampe med design og historie.

  Designet av den ikoniske danske designeren Verner Panton. Panthella kjennetegnes av sine harmoniske semi-sirkulære former i lampeskjerm og lampefot, hvor lampefot reflekterer lyset fra lampeskjermen. Idag videreføres arven av Verner Pantons design videre av Louis Poulsen, et annet tradisjonsrikt og annerkjent dansk designhus.

  Panthella Mini i svart /Lampemesteren.no
  Panthella av Verner Panton /Lampemesteren.no

  Panthella fra danske Louis Poulsen kommer fremdeles i sine sterke originale farger, men har også blitt utvidet til nye og elegante materialer slik som høyglanset krom og messing. Opprinnelig kom Panthella som bordlampe, men har siden også kommet i en høy gulvlampe versjon. Perfekt for blendingsfri og hyggelig belysning.

  Elegant og blendingsfri – Panthella Gulvlampe /Lampemesteren.no
  Panthella Gulvlampe /Lampemesteren.no

  I sitt design har Verner Panton latt både foten og skjermen fungere som lysreflekser. Den halvkuleformede skjermen leder lyset nedover mens den trompetformede forten på sin side reflekterer lyset oppover.

  Perfekt for å skape litt farger i dekoren /Lampemesteren.no

  Panthella Portable: For ekstra flyttbarhet og fleksibilitet finnes Panthella lampen også med innebygget batteri. Denne bærbare batterilampen i sitt ikoniske design er perfekt som borddekorasjon ute som inne. Man kan også lett plassere den på hyller eller i trapp uten å tenke på ledning eller strøm. Den har flere lysinnstillinger og vil lyse på fullt lys i 5 timer.

  Panthella Portable på batteri /Lampemesteren.no
  Panthella Portable på batteri /Lampemesteren.no

  Panthella MINI bordlampe kan plasseres for eksempel i vinduet, på sidebordet eller på nattbordet og er tilgjengelig i en rekke farger – hvilken er din favoritt?

  Panthella Mini i Krom /Lampemesteren.no

  Les gjerne mer om historien og de fantastiske designene til Verner Panton, en mann som står bak en rekke ikoniske lamper og møbler. Du kan også se flere tips til lamper i stue, lamper og belysning til soverom eller vakre lamper til pynt og dekor.