Hopp til innholdet
Hjem » Slik skaper du et innbydende uterom: Tips til hagemøbler og dekorasjoner som gir liv til hagen din

Slik skaper du et innbydende uterom: Tips til hagemøbler og dekorasjoner som gir liv til hagen din

  Når våren og sommeren nærmer seg, er det mange av oss som ser frem til å nyte varmere dager og avslappende kvelder utendørs. En viktig del av dette er hage- og utemøblene våre. De er mer enn bare et sted å sitte; de er en utvidelse av vårt innendørs boareal og et sted der vi kan sosialisere, spise, lese, eller bare nyte roen. Kvalitetsmøbler kan tåle vær og vind, og med god design og komfort kan de gi hagen din en følelse av luksus og stil.

  Sandvik lounge lenestol fra svenske 1898 /Nordicnest.no
  Catania fra Skagerak – En klassisk parasoll av utendørs-tekstil og kapur-tre /Lunehjem.no

  Bok fra Ethnicraft er en serie av bord og stoler som nå også kommer i en utendørs versjon som er laget av teak. Hagemøblene er perfekte for å skape en moderne og lekker stil i uterommet og deres langbord er perfekte for å skape en skikkelig hagefest.

  Bok bord og stoler fra Ethnicraft /Nordicnest.no

  Camilla sofagruppen er en populær modell av svart aluminium med tykke og komfortable puter som tåler en liten regnskur uten problemer. Hagemøblene fra netthandelen er også som regel postivt priset og gir mye verdi for pengene.

  Jack er en serie hagesofa og loungemøbler i en avslappet og stilren stil. Møblene er laget av høykvalitets teak treverk og har et luftlig og flott design. Seteryggene er ofte lent bakover slik at du kan nyte uterommet i total avslappelse.

  Jack utesofa og utemøbler av teak /Nordicnest.no
  Jack utesofa og utemøbler av teak /Nordicnest.no

  Det populære String systemet kommer nå også som en utendørs modell. Serien består av de velkjente modulproduktene som kan settes sammen på kreative vis og både gi praktisk og visuell fin oppbevaring. String utendørs er laget av galvanisert stål som over tid vil utvikle en unik og vakker patina etter mange år utendørs.

  String for uterommet /Lunehjem.no
  String utehyller /Lunehjem.no

  String er ikke bare modulær, men også ekstremt robust: Hylleelementene er laget av galvanisert stål og er derfor absolutt værbestandige. Over tid utvikler materialet en kjekk patina og kan perfekt kombineres med sterke eller myke aksenter av lagrede materialer.

  String utehyller av galvanisert stål /Lunehjem.no
  Perfekt til drivhus eller utekjøkkenenet – String /Lunehjem.no

  Sunlight fra Eva Solo er en flott serie av lamper med oppladning via skjulte, innebygde solceller. Lampene er frost og vannsikker med et utseende i stilrent frostet glass og anodisert aluminium som ikke ruster. De innebygde solcellene lader opp lampen på omtrent 8 timer og kan gi lys i opptil 20 timer.

  Dekk opp bordet med stilige solcellelamper /Nordicnest.no
  Sunlight kan brukes både som inne og utelamper /Nordicnest.no

  Det finnes også et stadig større utvalg av vakre designlamper som du kan ta med deg ut i hagen. Disse fine bordlampene har innebygget batteri og kan skape en ekstra koselig atmosfære på kvelden.Flowerpot Portable på batteri /Lampemesteren

  The Muse fra Britiske Tala /Lampemesteren.no

  Skap et vakkert og naturtro uterom med denne vakre sofaen laget av tykke og solide bambusrør er perfekt for å skape et tropisk og naturlig uterom, kombinér gjerne med fargerike puter, pledd og planter som skaper en vakker kontrast til det naturlige treverket.

  Sole serien fra Bloomingville – Robust og flott sofa av bambus til hagen /Glass og interiør
  Sole serien fra Bloomingville – Robust og flott sofa av bambus til hagen /Glass og interiør

  Kombinér gjerne hagesofaen i bambus med en stol fra samme serie– eller la denne flotte hagestolen stå alene. Hagestolen er ekstra dyp slik at du kan ta med deg bena opp i stolen og lene deg komfortabelt tilbake på en god og myk pute.

  Hagestol i bambus – Sole fra Bloomingville /Glass og interiør
  Hagestol i bambus – Sole fra Bloomingville /Glass og interiør

  Tilsett gjerne litt ekstra farger ved å benytte noen fine og fargerike tepper som er beregnet for uterommet, som f.eks Rime serien som er utendørs tepper laget av plast.

  Rime – utendørs tepper av plast /Nordicnest.no

  Linear er hagemøbler som er bygget i sveiset stål med en dyp værbestandig pulverlakkert overflate, bordflater er varmfortinnet og galvanisert og bordben er behandlet i aluzink. Møblene er altså grundig konstruert for å tåle det skandinaviske klimaet og beholde sitt flotte utseende i mange år.

  Linear. Hagemøbler i rustfritt stål fra Muuto /Nordicnest.no
  Linear. Hagemøbler i rustfritt stål fra Muuto /Nordicnest.no
  Linear. Hagemøbler i rustfritt stål fra Muuto /Nordicnest.no

  Ygg & Lyng er et norsk firma som lager vakre møbler og utemøbler og deres serie Bris er en modul-serie som består av få deler, men som enkelt kan settes sammen for å skape den type sofa eller loungemøbler du ønsker. Hagemøblene kommer med store og komfortable puter som gjør det enkelt å nyte sol og ro i hagen.

  Ygg & Lyng Bris utesofa /Glassoginteriør.no
  Ygg & Lyng Bris utesofa /Glassoginteriør.no

  Med en kombinasjon av stramme linjer og myke kurver har Bris et tidløst design. Konstruksjonen er laget av solid, pulverlakkert rustfritt stål, men den er visuelt lett. De komfortable putene i slitesterke stoffer tåler både elementene og rengjøring.

  Ygg & Lyng Bris utesofa /Glassoginteriør.no

  Dersom du ønsker å ha plass til mange gjester så lager Skagerak dette flotte trebordet hvor du kan legge inn innleggsplater og få et skikkelig langbord i hagen. Bordet er laget av solid teak som passer fint inn på både hytte eller i hagen.

  Selandia spisebord av teak /Lunehjem.no

  Å skape et vakkert uterom handler om mer enn bare å velge de riktige møblene. Tilbehør som puter, tepper og lys kan virkelig heve stilen og skape en koselig atmosfære. En blanding av forskjellige teksturer og materialer kan legge til dybde og interesse. For eksempel kan et utendørs teppe gi litt ekstra komfort og farge, mens lyslenker eller lanterner kan skape et magisk miljø når mørket faller på.

  Formgatan’s Loop teppe er laget med innovative materialer som PET garn – hvilket består av resirkulerte plastplasker. Dette gir stilen og utseendet av et klassisvk garn teppe av tekstil, men med fordelene av plast hvilket gjør at teppet kan brukes utendørs.

  Loop fra Formgatan – laget av resirkulerte plastflasker /Nordicnest.no
  Mellow – vakre plasttepper for uterommet /Nordicnest.no

  Plantekassene fra Ferm Living har et stramt og stilrent design, noe som skaper en kjempefin kontrast til runde plantepotter og de naturlige variasjonene i planter og busker. Plant Box kommer også i flere fine og kontrastfylte farger slik at de kan poppe frem i interiørstilen inne og ute.

  Plant Box fra Ferm Living /Lampemesteren.no
  Skap stilige kontraster i form og farge /Lampemesteren.no

  Utendørstepper som tåler regn og fukt /Jotex

  Innlemming av planter i ditt uterom kan også være en flott måte å skape en følelse av ro og forbindelse med naturen. Planter kan legge til farge og liv, og de kan også brukes til å skape privatliv hvis du har naboer i nærheten. Hvis du har lite plass, kan vertikale hager eller potteplanter være et godt alternativ.

  Visir fra Örsjö Belysning er en hyllest til den klassiske bærbare oljelampen. Med ny LED-teknologi og et effektivt oppladbart batteri kan du la denne stå fasttilkoblet i USB laderen eller ta med deg lampen rundt i rommet eller ut i hagen uten ledning når du ønsker litt ekstra hyggelig belysning.

  Visir fra Örsjö Belysning – Med trådløs QI lading /Nordicnest.no
  Visir fra Örsjö Belysning – Kommer i flere farger /Nordicnest.no

  Hengekøyer, vannfunksjoner eller et lite fuglebad kan også gi det lille ekstra. Med riktig kombinasjon av hagemøbler, tilbehør og planter, kan du skape et uterom som er både vakkert og funksjonelt, og som du kan nyte hele sommeren.

  Bruk gjerne en hengøye eller hengestol til å skape fine alternativer i uterommet /Homeroom.no
  Firecylinder fra Eva Solo /Nordicnest.no

  Lag deilig mat eller simpelthen skap en koselig stemning med den fine Morsø utepeisen. Med Forno kan du skape allsidig matlaging – hvor du vil oppleve hvor lett det er å lage de mest delikate matopplevelsene. Alt fra saftige T-bone steaks – til røkt laks, hjemmelaget pizza med sprø bunn eller deilig lammeskank. 

  Morsø utepeis /Glassoginteriør.no
  Morsø utepeis /Glassoginteriør.no

  Skap den perfekte chill-out sonen med disse modulære loungesofa delene fra KAVE home. Sett dem sammen slik du ønsker og len deg tilbake og slapp av.

  Loungesofa fra Kave Home /Homeroom.no
  Desert komfortable loungestoler fra Ferm Living med vann og uv beskyttede puter /Nordicnest.no

  Les gjerne mer om Batteridrevne Lamper – Bordlamper uten ledning til inne og ute, Elegante Utendørs Vegglamper – Dekorativ veggbelysning utendørs og Hagemøbler i Bambus – Naturlig & Sjarmerende.