Hopp til innholdet
Hjem » 265 Vegglampe Flos – Prisvinnende design i snart 50 år

265 Vegglampe Flos – Prisvinnende design i snart 50 år

  265 flos vegglampe

  265 lampen fra Flos er en unik, spennende og prisvinnende vegglampe som i snart 50 år har gitt direkte belysning dit du måtte peke den. 265 består av ett veggfeste og en lang justerbar arm med motvekt som balanserer på veggfestet.

  265 vegglampen fra Flos ble designet av Paolo Rizzatto i 1973 og fortsetter å være en av Flos mest populære lamper. 265 er en unik og stilfull vegglampe med svingbar arm som gir et flott direkte lys.

  Den svingbare armen gjør at lampen er lett å plassere, monter den over sofaen, på kontoret, soverommet eller over et spisebord. Les gjerne også mer om lamper med arm.

  265 Flos i stue /Hviit.no

  Flos 265 kommer i både svart og hvit versjon.

  Flos 265 Hvit /Lampemesteren.no
  265 Flos hvit versjon /Hviit.no

  Designet i 1973 av Italienske Paolo Rizzatto for Flos, 265 lampen har siden vunnet flere utmerkelser for sitt nyskapende design og vakre utforming, blant annet Red Dot, Compasso d′Oro og Design Plus Ambiente.

  265 Flos /Hviit
  265 Flos som belysning på soverom

  265 kan gjerne monteres høyt oppe på veggen, bruk den lange stangen til å lyse opp spisebord, stuebord eller bruk den som leselys ved siden av sofa eller seng.

  265 Flos /Hviit

  265 vegglampen har i snart 50 år imponert med sin elegante funksjonalitet, design og høye material kvalitet, og vil fortsette å imponere i fremtiden. Med 265 får du derfor en moderne klassiker som inn i fremtiden også vil bli en ettertraktet designbelysning og holde seg i verdi.

  265 Flos rød /Andlight
  Detaljer

  Festing og montering av 265 lampen

  265 vegglampen veier 6 kg og festes med to skruer i veggen der du måtte ønske den. Hvis du fester den i gips må du bruke de medfølgende pluggene for å gi ett bedre feste, eller bruke andre plugger og lengre skruer for å få et enda bedre feste.

  Det optimale er uansett å prøve å finne en stender bak veggen. Som ofest står disse med 60 centimeter avstand fra nærmeste hjørne. Bruk en stendersøker eller bank langs gipsplaten og hør etter lydforskjeller.

  Man monterer først den bakre armen av 265 lampen og fester denne til veggfestet. På grunn av alle delene anbefaler Flos i sin manual at man er to personer når man henger opp lampen.

  265 Flos /Hviit
  265 Flos /Hviit


  Andre innovative design fra Flos

  Designhuset Flos står bak en rekke ikoniske lampedesign, deriblant den populære 265 vegglampen fra 1973. Fremdeles fortsetter Flos å tenke innovativt og utvikler nye spennende lamper.

  FLOS Aim pendel, svart /Hviit.no
  IC F1 Flos /Hviit

  FLOS Skygarden 1 Pendel, Svart /Hviit

  Les mer om belysning i stue eller pendellamper over spisebord. Du kan også se mine guider om hvordan man kobler en lampe, eller henge opp lysekrone.