265 lampen fra Flos er en unik, spennende og prisvinnende vegglampe som i snart 50 år har gitt direkte belysning dit du måtte peke den. 265 består av ett veggfeste og en lang justerbar arm med motvekt som balanserer på veggfestet.

265 Flos i stue /Lampemesteren
265 Flos /Lampemesteren

Designet i 1973 av Italienske Paolo Rizzatto for Flos, 265 lampen har siden vunnet flere utmerkelser for sitt nyskapende design og vakre utforming, blant annet Red Dot, Compasso d′Oro og Design Plus Ambiente.

265 Flos /Lampemesteren
265 Flos som belysning på soverom

265 kan gjerne monteres høyt oppe på veggen, bruk den lange stangen til å lyse opp spisebord, stuebord eller bruk den som leselys ved siden av sofa eller seng.

265 Flos /Lampemesteren

265 vegglampen har i snart 50 år imponert med sin elegante funksjonalitet, design og høye material kvalitet, og vil fortsette å imponere i fremtiden. Med 265 får du derfor en moderne klassiker som inn i fremtiden også vil bli en ettertraktet designbelysning og holde seg i verdi.

265 Flos /Lampemesteren
Detaljer

Festing og montering av 265 lampen

265 vegglampen veier 6 kg og festes med to skruer i veggen der du måtte ønske den. Hvis du fester den i gips må du bruke de medfølgende pluggene for å gi ett bedre feste, eller bruke andre plugger og lengre skruer for å få et enda bedre feste.

Det optimale er uansett å prøve å finne en stender bak veggen. Som ofest står disse med 60 centimeter avstand fra nærmeste hjørne. Bruk en stendersøker eller bank langs gipsplaten og hør etter lydforskjeller.

Man monterer først den bakre armen av 265 lampen og fester denne til veggfestet. På grunn av alle delene anbefaler Flos i sin manual at man er to personer når man henger opp lampen.

265 Flos /Lampemesteren
265 Flos /Lampemesteren


Andre innovative design fra Flos

Designhuset Flos står bak en rekke ikoniske lampedesign, deriblant den populære 265 vegglampen fra 1973. Fremdeles fortsetter Flos å tenke innovativt og utvikler nye spennende lamper.

Wirering Vegglampe – Flos /Lampemesteren
IC F1 Flos /Lampemesteren
Skygarden pendel – Flos /Lampegiganten