Lamper leveres ofte med lange ledninger, som jo er bra. Det gir deg fleksibilitet om du har det høyt under taket. Men om ledningene er for lange og bare ligger i en klump så er det finest om du korter dem inn.

Her skal jeg vise litt hvordan man korter inn ledning i en lampe og fjerner den. Men om du ikke ønsker å koble på selve lampen, så kan en ledningsjusterer være et godt alternativ.

Ledningsjusterer fra LeKlint (Kommer i mange farger) /Lampemesteren


Korte inn og fjerne ledning fra lampe

Her er hvordan jeg kortet inn ledningen til min lampe på barnerommet. Dette er en litt spesiell lampe med 5 lampeskjermer i en sokkel, som jo betyr ekstra arbeid.

Start med å fjerne ledningen fra lampen

Den sorte klumpen i lampebasen er koblingen hvor ledningene til lampesoklene er tilkoblet sammen med tilførselen fra tilkoblingsstykket.Begynn med å løsne strekkavlasteren, dra i ledningene og kort dem inn. Hold så oppe lampen og finn ut av hvor korte, eller hvor lange du vil ha lednignene.Siden min lampe har 5 ledninger ned til lampeskjerm/pæresokkel og 1 tilførsel, behøver jeg en koblingsklemme med 6 klemmer.
Siden jeg ikke har en slik bruker jeg en Wago femmer og en treer, jeg tar en pn ledning imellom en femmer og en treer – og får seks klemmer tilgjengelig.

Til å avmantle bruker jeg en avmantlingstang, jeg liker å bruke en slik generelt, men spesielt til små kordeler og små tverrsnitt som man finner i lamper.
Det skal veldig lite til for å skade kobberet, kutte noen kordeler etc, som igjen kan føre til varmgang.


Siden jeg bor i et eldre rekkehus var dette rommet ujordet, jeg hadde bare to sorte ledninger som jo ikke er optimalt, men de skal uansett inn på L og N.Interiør & Lampetips

lyspære sotet glass
Svarte dekorasjonspærer /Les mer
Vakre lysekroner i kjetting /Les mer
Loca Knax – Knaggrekke /Glass og interiør
Sideboard Antikk /Homeroom.no
De vakre Gross-lampene /Lampemesteren
Secto Lamper i tre /Lampemesteren
Lysestake – Design House /Glass og interiør