Hvordan korte inn – og fjerne ledning på lampe

Hvordan korte inn – og fjerne ledning på lampe

Lamper leveres ofte med lange ledninger, som jo er bra. Det gir deg fleksibilitet om du har det høyt under taket. Men om ledningene er for lange og bare ligger i en klump så er det finest om du korter dem inn.

Her er hvordan jeg kortet inn ledningen til min lampe på barnerommet. Dette er en litt spesiell lampe med 5 lampeskjermer i en sokkel, som jo betyr ekstra arbeid.

Start med å fjerne ledningen fra lampen

Den sorte klumpen i lampebasen er koblingen hvor ledningene til lampesoklene er tilkoblet sammen med tilførselen fra tilkoblingsstykket.Begynn med å løsne strekkavlasteren, dra i ledningene og kort dem inn. Hold så oppe lampen og finn ut av hvor korte, eller hvor lange du vil ha lednignene.

Siden min lampe har 5 ledninger ned til lampeskjerm/pæresokkel og 1 tilførsel, behøver jeg en koblingsklemme med 6 klemmer.
Siden jeg ikke har en slik bruker jeg en Wago femmer og en treer, jeg tar en pn ledning imellom en femmer og en treer – og får seks klemmer tilgjengelig.

Til å avmantle bruker jeg en avmantlingstang, jeg liker å bruke en slik generelt, men spesielt til små kordeler og små tverrsnitt som man finner i lamper.
Det skal veldig lite til for å skade kobberet, kutte noen kordeler etc, som igjen kan føre til varmgang.

Siden jeg bor i et eldre rekkehus var dette rommet ujordet, jeg hadde bare to sorte ledninger som jo ikke er optimalt, men de skal uansett inn på L og N.


Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top