Hvordan korte inn – og fjerne ledning på lampe

Hvordan korte inn – og fjerne ledning på lampe

Lamper leveres ofte med lange ledninger, som jo er bra. Det gir deg fleksibilitet om du har det høyt under taket. Men om ledningene er for lange og bare ligger i en klump så er det finest om du korter dem inn.

Her er hvordan jeg kortet inn ledningen til min lampe på barnerommet. Dette er en litt spesiell lampe med 5 lampeskjermer i en sokkel, som jo betyr ekstra arbeid!

Start med å fjerne ledningen fra lampen

Den sorte klumpen i lampebasen er koblingen hvor ledningene til lampesoklene er tilkoblet sammen med tilførselen fra tilkoblingsstykket.

Begynn med å løsne strekkavlasteren, dra i ledningene og kort dem inn. Hold så oppe lampen og finn ut av hvor korte, eller hvor lange du vil ha lednignene.

Siden min lampe har 5 ledninger ned til lampeskjerm/pæresokkel og 1 tilførsel, behøver jeg en koblingsklemme med 6 klemmer.
Siden jeg ikke har en slik bruker jeg en Wago femmer og en treer, jeg tar en pn ledning imellom en femmer og en treer – og får seks klemmer tilgjengelig.

Til å avmantle bruker jeg en avmantlingstang, jeg liker å bruke en slik generelt, men spesielt til små kordeler og små tverrsnitt som man finner i lamper.
Det skal veldig lite til for å skade kobberet, kutte noen kordeler etc, som igjen kan føre til varmgang.

Siden jeg bor i et eldre rekkehus var dette rommet ujordet, jeg hadde bare to sorte ledninger som jo ikke er optimalt, men de skal uansett inn på L og N.

Hvor mye strøm er dødelig for et menneske?
Hvor mye strøm er dødelig for et menneske?

Vi har gjennom oppveksten lært oss å ikke leke med strøm og ikke plukke i stikkontakter. Elektrosikkerhet er viktig, men hvor mye strøm skal til før det blir dødelig? Vi skal her ta for oss …

Montering av Elbillader – 5 stk på stolpe
Montering av Elbillader – 5 stk på stolpe

Arbeid utendørs på sommeren er som oftest bare gøy, uheldigvis for meg var dette en omfattende jobb som tok flere dager, som oftest i pøsende byger med gløtt av sol. Det skal monteres fem elb…

Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak
Populære Sakselamper og utsvingbare lamper til vegg og tak

Såkalte sakselamper er blitt veldig populære de senere årene, dette er lamper som ofte er montert på veggen og som man kan dra ut og justere på. Andre varianter er svinglamper som er montert på…

CC Varmekabel Beregning og Styrke i forskjellige rom
CC Varmekabel Beregning og Styrke i forskjellige rom

For en feilfri varmekabel legging er det viktig å ha noen enkle formler og generell kunnskap om varmekabel i bakhånd. Slik sikrer du en varmekabel installasjon som er tiltenkt formålet og rom-type…

Koble og montere stikkontakt på betong søyle
Koble og montere stikkontakt på betong søyle

Idag skal jeg montere en stikkontakt på en betongsøyle inne i en fabrikk. Siden fabrikken er full av støv og skitt må jeg ha en IP44 stikkontakt for å holde det verste støvet ute. Stikkontak…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Back to top