Hopp til innholdet
Hjem » Koble og montere stikkontakt på betong søyle

Koble og montere stikkontakt på betong søyle

  montere stikkontakt på betong

  Idag skal jeg montere en stikkontakt på en betongsøyle inne i en fabrikk. Siden fabrikken er full av støv og skitt må jeg ha en IP44 stikkontakt for å holde det verste støvet ute.

  Stikkontakten skal stå på en betongsøyle og gå videre til en annen stikkontakt lengre borte på veggen.

  Jeg planlegger å bruke 3G PFXP 2.5 mm2 langs veggen som jeg senere dekker til med halvrør i metall for å beskytte kabelen siden dem ofte plasserer utstyr og jernstenger langs veggene.

  Utstyret som trengs for å montere stikkontakt i betong.
  Stikkontakt IP44 fra Elko
  Plugger, skruer og DKS 3-13  Samt så klart en bankedrill for å lage hull i betongen med 5.5 mm2 betongbor til plugg og skruer og 6mm2 betongbor for DKS-festene.

  Jeg starter med å finne senter av søylen. Den var ca 38 cm bred så da blir senter 19 cm. Dette skal være midten av stikkontakten.

  Demonterer stikkontakten og sjekker at den står i vater før jeg merker festehullene med en tynn sprittusj

  Jeg merker av hullene til stikkontakten og jeg måler også senter i gummi-pakningen på toppen av stikkontakten hvor ledningene skal inn, for jeg trenger noen ekstra fester til selve kabelen og ønsker at disse skal ligge rett.  N – ledningen var nesten perfekt lengde, kunne nok vært 1-2 mm kortere.

  Kabelen fester jeg med DKS 3-13.
  Dette er en kjempefin festemåte for kabel i betong, disse bare trees rett over kabelen. Kjøp dem fra Elektroimportøren.no

  Så er det bare å koble stikkontakten. N = Blå, L = Brun, Jord = Gul/Grønn.

  Hvordan DKS fungerer! Genialt system som også tåler å stå utendørs

  Ganske fornøyd med resultatet. Det skal senere monteres halvrør i metall for ekstra beskyttelse over kabelen og en PFXP er ganske bøyelig så det blir ikke en «pil rett» kabelforlegning.

  Les mer om ettermontering av downlights, belysningtips av stue, interiørtips til hytta eller se disse flotte nye hagemøblene i bambus.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no