Koble og montere stikkontakt på betong søyle

Koble og montere stikkontakt på betong søyle

Idag skal jeg montere en stikkontakt på en betongsøyle inne i en fabrikk. Siden fabrikken er full av støv og skitt må jeg ha en IP44 stikkontakt for å holde det verste støvet ute.

Stikkontakten skal stå på en betongsøyle og gå videre til en annen stikkontakt lengre borte på veggen.

Jeg planlegger å bruke 3G PFXP 2.5 mm2 langs veggen som jeg senere dekker til med halvrør i metall for å beskytte kabelen siden dem ofte plasserer utstyr og jernstenger langs veggene.

Utstyret som trengs for å montere stikkontakt i betong.
Stikkontakt IP44 fra Elko
Plugger, skruer og DKS 3-13Samt så klart en bankedrill for å lage hull i betongen med 5.5 mm2 betongbor til plugg og skruer og 6mm2 betongbor for DKS-festene.

Jeg starter med å finne senter av søylen. Den var ca 38 cm bred så da blir senter 19 cm. Dette skal være midten av stikkontakten.

Demonterer stikkontakten og sjekker at den står i vater før jeg merker festehullene med en tynn sprittusj

Jeg merker av hullene til stikkontakten og jeg måler også senter i gummi-pakningen på toppen av stikkontakten hvor ledningene skal inn, for jeg trenger noen ekstra fester til selve kabelen og ønsker at disse skal ligge rett.N – ledningen var nesten perfekt lengde, kunne nok vært 1-2 mm kortere.

Kabelen fester jeg med DKS 3-13.
Dette er en kjempefin festemåte for kabel i betong, disse bare trees rett over kabelen. Kjøp dem fra Elektroimportøren.no

Så er det bare å koble stikkontakten. N = Blå, L = Brun, Jord = Gul/Grønn.

Hvordan DKS fungerer! Genialt system som også tåler å stå utendørs

Ganske fornøyd med resultatet. Det skal senere monteres halvrør i metall for ekstra beskyttelse over kabelen og en PFXP er ganske bøyelig så det blir ikke en “pil rett” kabelforlegning.


Back to top