Hopp til innholdet
Hjem » Montering av minispotter i Kjøkkenoverskap

Montering av minispotter i Kjøkkenoverskap

  Et godt produkt for lys i overskap på kjøkkenet er mini spotter, i dette tilfellet Nano fra SG. Disse små mini-downlightene kommer i flere varianter, men idag monterer jeg Nano Tilt versjonen i hvit. Disse små spottene ser ut som miniatyr downlights som kan vris og tiltes i alle retninger.

  Mens en tradisjonell downlight som oftest har en omkrets på omkring 80mm, har minispotter og SG nano en omkrets på 48mm. Dette gjør at de er kjempefine å bruke i kjøkkenskap, men også i nedfelte nisjer, over vinduer eller langs vegg som dekorbelysning.

  Først merker jeg av hvor jeg ønsker å montere Nano tilt. Siden kjøkkenskapet er 80 cm bredt monterer jeg spottene 21 cm fra hver side og i midten av skapets dybde.

  Se utvalget av mini spotter /Elektroimportøren.no

  Ettersom dette er en ettermontering hos en kunde monterer jeg en ny dimmer i en påveggskappe over en innfelt stikkontakt. Senere borer jeg inn i stikkontakten og bruker en PR ledning for å ta strøm fra stikkontakten, videre til dimmer og så opp til led-driver som plasseres skjult i overskapet.

  Den øverste driveren er til Nano tilt, dette er en dimbar driver som kan drive 4-5 nano spotter. Strømmen går fra dimmer og opp til koblingsboks hvor den går videre til nano-driver og led-strips driveren. Deretter fra sekundærsiden og opp i taket.

  Jeg hadde ikke lite nok hullbor, men man klarer å lage et ok hull ved å bruke et vanlig bor

  For å få en skjult installasjon og ledninger går jeg opp i taket på motsatt side hvor dimmer og driver er plassert og over taket via eksisterende downlights. Senere får jeg trukket ned ledningen til Nano-spottene. Disse kobles så i WAGO klemmekoblinger over spottene.

  Ferdig monterte nano-tilt spotter
  Nano spottene gir et kjempefint lys i overskapet

  Finn flere guider til elektro-installasjon, se blant annet Koble bryter og plugg på stoffledning til lampe, Tynne taklamper – Montering av lavtbyggende lamper i garasje eller Hvilken varmekabel trenger jeg? – Guide til valg av varmekabel.


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no