Hopp til innholdet
Hjem » Unoklima vifte med varmegjenvinning- Perfekt som ventilasjon i eldre hus

Unoklima vifte med varmegjenvinning- Perfekt som ventilasjon i eldre hus

  Når det gjelder inneklima og komfort i hjemmet, er ventilasjon en viktig faktor som ofte blir oversett. Et godt ventilasjonssystem er nøkkelen til et sunt og behagelig inneklima. I dette blogginnlegget skal vi presentere «Arida UnoKlima» veggvifte ventilator, et perfekt valg for soverom og hus uten eksisterende sentral-ventilasjon. Vi skal også se litt på fordelene med riktig ventilasjon i hjemmet.

  Hva er «Arida UnoKlima» kanalvifte ventilator? Unoklima er en innovativ og stillegående ventilasjonsløsning som gir varmegjenvinning og er spesielt designet for rom som soverom, kjeller eller hus uten eksisterende sentral-ventilasjon. Denne enheten er enkel å installere, og den har en rekke funksjoner og fordeler som gjør den til et utmerket valg for å forbedre inneklimaet i hjemmet ditt.

  Arida Unoklima – Perfekt som ventilasjon i eldre boliger til en rimelig pris /Bedre-inneklima.no

  Produktet består av en innvendig, veggmontert enhet, en veggkanal som inneholder den
  keramiske varmeveksleren og filtre samt en utvendig veggmonteringsdel og vindavviser.

  Innmaten av en Arida Unoklima /Bedre-inneklima.no

  Fordeler med en varmegjenvinningsvifte som Arida Unoklima

  1. Varmegjenvinning: «Unoklima» kanalvifte ventilator er utstyrt med en effektiv varmegjenvinningsfunksjon som bidrar til å redusere energiforbruket og spare penger på oppvarmingskostnadene. Varmegjenvinning betyr at ventilatoren utnytter varmen fra den brukte inneluften til å varme opp den friske, kalde luften som kommer inn, noe som gir en mer energieffektiv oppvarming. Opptil 93% av varmen fra «ut-luften» gjenvinnes og føres tilbake i rommet.
  2. Stillegående: Arida Unoklima er bygget med tanke på å være stillegående. Dette gjør den spesielt godt egnet for soverom, der et lavt støynivå er viktig for å sikre en god natts søvn. Den brede modellen på Ø160mm har en db måling på kun 13/23 db i lav/høy modus, mens den mindre Ø100mm har en db volum på 15/30db.
   PAX Passad, en svært stillegående og populær baderomsvifte skaper til sammenligning 20db.
  3. Enkel installasjon: Unoklima er enkel å installere, noe som betyr at du ikke trenger å gjøre store endringer i hjemmet ditt for å dra nytte av denne ventilasjonsløsningen.
  4. Et rimeligere system: Arida Unoklima er et rimeligere system med de viktigste funksjonene og effektiviteten man behøver. Unoklima er ofte 20-30% rimeligere enn sammenlignbare systemer, en besparelse som kommer godt med når man ofte behøver flere enn én enhet for å oppgradere kjelleren.
  Kommer som standard modell med brytere eller med fjernstyring /Bedre-inneklima.no

  Fordeler med riktig ventilasjon i hjemmet

  1. Bedre inneklima: Riktig ventilasjon bidrar til et bedre inneklima ved å fjerne fuktighet, lukt og forurensning fra inneluften. Dette gir et renere og sunnere miljø å leve i.
  2. Radonreduksjon: Radon er en usynlig, luktfri og smakløs gass som kan finnes naturlig i jordsmonn og berggrunn. Langvarig eksponering for høye radonnivåer kan øke risikoen for lungekreft. Ved å montere «Unoklima» kanalvifte ventilator i kjelleren, kan du bytte ut luften som inneholder radon med frisk, ren luft, og dermed redusere konsentrasjonen av radon i kjelleren og resten av hjemmet.
  3. Forebygging av mugg og fuktproblemer: Riktig ventilasjon hjelper til med å kontrollere fuktighetsnivået i hjemmet, noe som forhindrer muggvekst og fuktrelaterte problemer.
  4. Økt komfort: God ventilasjon bidrar til å opprettholde en behagelig temperatur og fuktighetsnivå inne, noe som gjør hjemmet ditt mer komfortabelt å være i.
  5. Bedre helse: Riktig ventilasjon kan ha en positiv effekt på helsen din. Frisk luft og et godt inneklima kan redusere risikoen for allergier, astma og andre luftveisproblemer. Det kan også bidra til bedre søvn og generelt velvære.
  6. Energieffektivitet: Med et godt ventilasjonssystem, kan du redusere energiforbruket og spare penger på oppvarmings- og kjølekostnader. Varmegjenvinningsfunksjonen i Unoklima bidrar til å opprettholde en stabil innetemperatur og reduserer behovet for ekstra oppvarming.
  7. Økt verdi på boligen: Et godt ventilasjonssystem kan øke verdien på boligen din. Potensielle kjøpere vil være villige til å betale mer for et hjem med et sunt og behagelig inneklima.
  8. Økt brukspotensial for kjelleren: En godt ventilert kjeller med lavere radonnivåer og bedre luftkvalitet kan brukes mer effektivt som et ekstra boareal, et arbeidsrom, eller til lagring. Dette kan øke verdien og funksjonaliteten til hjemmet ditt.
  Arida Unoklima bytter ut kjellerluften med frisk luft og gjenvinner samtidig 90%+ av varmen /Bedre-inneklima.no

  Unoklima kanalvifte ventilator fra Arida er en stillegående og energieffektiv ventilasjonsløsning med varmegjenvinning som passer perfekt til soverom eller hus uten eksisterende sentral-ventilasjon. Dette er en smart investering for huseiere som ønsker å beskytte sin familie og sitt hjem mot radon og fuktrelaterte problemer, samtidig som de forbedrer komforten og verdien av hjemmet.

  Les gjerne mer om produkter og guider for hjemmet, se blant annet Installasjon av Varmefolie – Lavtbyggende gulvvarme til tregulv, Flere downlight i tak: Ettermontering av downlights og Varmekabel termostat virker ikke, hvordan finne feilen?.