Hopp til innholdet
Hjem » Pendellamper til Kjøkken – Inspirasjon & Tips

Pendellamper til Kjøkken – Inspirasjon & Tips

  pendellamper til kjøkken

  De fleste boliger og leiligheter benytter idag en åpen kjøkkenløsning som et samlingspunkt for familien. Jeg ser desverre ofte i min jobb hvordan eiendomsutviklere og selgere hos det utførende elektrofirmaet ofte prøver å selge inn downlights i hele leiligheten, istedet for å anbefale lampepunkt til pendellamper.

  Men det får bli et annet innlegg, etter min mening bør alle som bygger nytt kjøkken – eller som har et kjøkken virkelig vurdere pendellamper som en del av belysningen.

  For store bord og flater passer det fint med et par større lamper, her er Spinning Sort fra &Tradition
  NL12 fra DCW /Lampemesteren.no

  Pendellamper passer utmerket på kjøkkenet

  Å kun ha downlights og spotter som belysning på kjøkkenet gir et flatt, kjedelig og nedovervendt belysning.

  • Pendellamper er dekorative
  • De blir et naturlig blikkfang

  Og de gir et godt og konsentrert arbeidslys, spesielt over en kjøkkenøy eller benkeplate.

  Respiro – DCW. Tilgjengelig i flere farger og størrelser. /Lampemesteren

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Franske Lampe Gras startet opp i begynnelsen av 1900-tallet som praktisk og ergonomisk belysning til den voksende klassen av kontor – og fabrikkarbeidere. Deres ikoniske stil med fokus på praktiske løsninger og industrilignende design har holdt deres lamper populære i over 100 år, og vintage lamper auksjoneres ofte bort til høye summer på samler markedet.

  Lampe Gras er perfekt som belysning over kjøkken-øy eller et langbord, og glir like fint inn i den moderne skandinaviske stilen, som en rustikk eller industriell interiørstil.

  Les Acrobates fra Lampe Gras /Lampemesteren.no
  Lampe Gras til kjøkken /Lampemesteren.no

  Ønsker du en annen stil på Lampe Gras lampene kan du enkelt bytte ut lampeskjermen med en rund glasskuppel i opal-hvitt glass som skaper et koselig og varmt lys som ikke blender.

  Forandre utseendet på lampene ved å bytte ut skjermen med en glasskuppel /Lampemesteren.no

  Ambit Rail fra Muuto er designet av svenske TAF Architects og er håndlaget i henhold til gamle håndverksmetoder. Denne avlange lampen er påfestet 3 lampeskjermer og gjør den perfekt som belysning over avlange bord eller over en utstikkende kjøkkenøy. Med sine svært tynne kabler og ledninger ser det ut som om lampen faktisk svever i luften.

  Ambit Rail fra Muuto – Tilgjengelig i flere moderne farger /Nordicnest.no

  Acorn fra Northern har hentet sin inspirasjon fra de nordiske skoger og skaper et innbydende vakkert lys som passer flott inn over en kjøkkenøy, spisebord eller som pendellampe i stuen. Acorn kommer i lekker matt sort eller hvit farge med et stilrent, skandinavisk design.

  Acorn – Northern, moderne og stilren pendellampe /Lampegiganten.no

  Moderne & Avlang Lampe i Tre

  Lian er en avlang trelampe i fargene mørk og lys eik, som passer perfekt inn over ett spisebord eller en kjøkkenøy. Lampen er enkel å høydejustere og har integrert dimbar LED.

  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten
  Lian – Moderne trelampe /Lampegiganten

  Om du ikke har takpunkter idag så er det fullt mulig å installere takpendler alikevel. Jeg har selv flere ganger brukt spottene sitt trekkerør for å trekke nye ledninger til noen nye taklamper.
  Det finnes også mange trådløse brytere som gjør denne jobben enda enklere og uten å måtte bore opp nye veggbokser til brytere.

  For en unik belysning av kjøkken og spisebord kan du vurdere disse nydelige lampene i papp fra Graypants. Lampene kommer også i hvitt, og skaper et fantastisk flott lys takket være sine naturlige perforeringer og smale gliper.

  Vakre og moderne former /Andlight
  Små perforeringer og gliper skaper et fantastisk flott lys /Andlight

  Tips til pendellamper på kjøkken

  Sander taklampe i glass og messing /Homeroom

  Spinning – &Tradition

  &Tradition er et Dansk designfirma med aner tilbake til 1930-tallet. De har designet noen ikoniske og tidløse klassikere. Spinning har tatt sin inspirasjon fra «snurrebassen», derav navnet.
  Se alle fargene hos Lampemesteren.no

  Leken & ikonisk design fra Danske &Tradition

  Carronade – Le Klint

  Carronade serien startet opprinnelig med en bordlampe som tok sin inspirasjon fra en antikk kanon. Etter at populariteten «skjøt» i været har serien blitt utividet med pendellamper i to-fasonger, og gulvlamper.

  Carronade har beholdt sin kanon-inspirerte look, med ledninger som minner om kanonlunter, og holdere av valnøttfarget treverk.

  I bakgrunnen kan du se gulvlampen i samme serie /Lampegiganten.no
  Carronade pendler av metall og eik/valnøtt /Lampegiganten.no

  1965 – Gubi

  Gubi er et Dansk designfirma som fokuserer på eksklusive produkter, de skreddersyr ofte også spesial konstruerte lamper for hoteller, restauranter og bedrifter som ønsker noe ekstravagant.

  1965 lampen ble designet til «Det Finske hus» i New York, 1948. Lampen er dekorert med mange små hull som slipper ut lys, og som er med på å skape en dekorativ effekt, se lampene hos Lampemesteren.

  1965 Lampen har mange små hull i metallskjermen for å slippe ut lys.
  Den kommer i mange fargevarianter, her i messing.

  Acorn – Northern

  Norske Northern har designet Acorn med vakre strømlinjeformede linjer, og naturlige former som tar sin inspirasjon fra eikenøtten. For at du kan velge riktig lampe kommer den i 3 farger, og du får også med toppstykke i både lys bjørk og mørkere valnøtt. Se lampene hos Lampemesteren.no

  Acorn kommer i Offwhite, Sort og Grå /Lampemesteren

  Baroni – Ellight

  Baroni er en moderne og lekker takpendel av glass og metall. Baroni lampen kommer med detaljer av messing, kobber eller krom. Med 3 størrelser tilgjengelig kan du finne den rette til deg, enten du trenger en stor lampe til kjøkkenbordet, eller 2 mindre på hver side av kjøkken-øya.
  Se lampene hos Glass og Interiør.

  Ellight Baroni

  Artist – Nordlux

  Artist er en minimalistisk pendellampe av en tynn disk-formet design. Lampen benytter integrert LED på 27W som utgir tilsvarende 220W i lys.

  Artist kommer i to størrelser og 3 fargevariasjoner, grå, sort og kobber. Denne moderne lampen gjør seg fint til etthvert nymoderne og minimalistiske kjøkken. Se dem hos Lampeguru.

  Artist sort – tynne led lamper fra Nordlux / Lampeguru

  Strap

  Fra Nordlux kommer også Strap lampen. Dette er en populær takpendel med fine former som kommer i en rekke farger, også messing og børstet stål.

  Strap 27 / Lampeguru.no

  Splendor

  Splendor – Høyglanset taklampe med 15 glasskuler fra By Rydens / Homeroom.no
  Splendor – Avlang glasslampe og vegglampe i glass fra By Rydens / Homeroom.no

  Hvilke farger skal lampen på kjøkkenet ha?

  Velg etter hjertet – eller velg etter farger.

  Se litt på kjøkkenet ditt idag, er det noen fargeelementer tilstede der idag? Det kan være en hylle på kjøkkenet ditt som er i en annen farge eller materiale, eller kanskje hvitevarer og oppvaskmaskin er i en annen farge som du ønsker å matche lampene med?

  Kontrast

  Om du idag har du idag et kjøkken som er ensfarget i hvitt eller sort kan man gjerne bruke gjerne pendellamper i sterke farger for å bryte opp og skape kontraster.

  Ballroom er noen nydelige håndblåste glasslamper fra DesignByUs som kommer i mange flotte farger, perfekt for å skape kontraster på kjøkkenet

  Gode allround lamper til kjøkken

  Pendellamper i glass vil som oftest kunne passe inn i de fleste interiørstiler, her settes lyskilden i fokus så det er viktig å velge en dekorativ glødepære, som ihvertfall etter min mening gir det varmeste og peneste lyset.

  Gloria lampene fra Svenske Belid er klare, runde glasslamper som passer de fleste interiørstiler. /Homeroom

  I tillegg til glasslamper er også betonglamper gode «allroundere» med sitt fargenøytrale materiale. Ved hjelp av moderne produksjonsmetoder finnes nå betonglamper i en rekke spennende og lekre design. Se vår guide om betonglamper.

  Aplomb fra Foscarini – Lampemesteren

  Trelamper til kjøkken

  Trelamper er også et alternativt, spesielt om du ønsker den varme og lune komfortfølelsen, eller om man ønsker å myke opp et ellers minimalistisk hjem og interiør.

  Det ekstra tynne treverket i Tom Rossau sine lamper fungerer nemlig som en slags lampeskjerm, hvor lyset filtreres ut igjennom treverket og skaper dybde og ett flott lysspill.

  Se det store mangfoldet av Tom Rossau lampene.

  Som selvlært designer har Tom Rossau arbeidet med lamper i treverk siden 2004 /Lampemesteren

  Et industrielt preg

  Om du er ute etter et industrielt preg er Volumen fra House Doctor en av de mer populære variantene hos Lampemesteren.

  Lampen har et røft og industrielt preg av aluminium, og passer den moderne eller rustikke stilen flott.

  Volumen, en industrielt-inspirert pendellampe

  Varier stilen – Små pendler

  Ønsker du flere mindre pendellamper på kjøkkenet er Material lampene fra New Works noe å anbefale. Disse lampene kommer i spennende materialer som betong, kork, marmor, teracotta og mer.

  Material – mindre pendellamper i mange materialer /lampemesteren

  Les gjerne mer om belysning til stue, hvordan du kan bruke led downlight i belysningen eller få inspirasjon om flere vakre pendellamper til boligen.