Hopp til innholdet
Hjem » Vekstlys til Planter: Et vekstlys lar plantene vokse om vinteren

Vekstlys til Planter: Et vekstlys lar plantene vokse om vinteren

  Et vekstlys er en lampe eller pære som er spesielt utviklet for å fremme veksten til planter. Ved å fokusere på to spesielle bølgelengder av lys hjelper man planter å vokse igjennom mørke vinterdager.

  Vekstlys i avlang størrelse fra Phillips /LEDlyskilder.no

  Vekstlys med vanning: Perfekt til kjøkkenbenken! Denne lille vekstlampen har også en hydroponisk funksjon ved at den vanner planter, sirkulerer og oksygenerer vannet ved jevne mellomrom. Dette sammen med en liten vifte som sirkulerer luften og forhindrer muggdannelse, gjør denne lille plantepotten til en uunværlig venn på kjøkkenbenken. Med denne kan du holde liv i salater, urter og andre smakfulle planter du bruker i matlagingen.

  Smart vekstlys med vanning og sirkulasjon for et optimalt resultat /LEDlyskilder.no

  Vekstlys i kjelleren

  Med ett dyrkelys kan du ta plantene inn og ned i kjelleren eller en egen bod om vinteren. Så lenge du har god ventilasjon og et vekstlys vil plantene trives godt.

  Det finnes et stort utvalg av vekstlys å velge mellom idag, alt fra små og enkle vekstlamper til hjemmebruk – til store, profesjonelle lampesystemer til gartnerier og profesjonelle. Hver vekstlampe er utviklet for å gi en optimalisert blanding av rødt, UV, blått og IR fargespekter som gjør dem effektive i bruk og hjelper plantenes vekst. Bruk dem til dyrking om vinter eller til å få plantene til å spire litt raskere om våren.

  50 watt vekstlys som kan henges i kroker /LEDLyskilder.no

  Et av de største og mest effektive vekstlysene er denne Growbar på 400 watt lysmengde. Denne er utviklet til profesjonell bruk og er robust bygget med et kraftig oppheng som passer for reol montering over et større antall planter og vekster.

  Growbar er en profesjonell løsning på 400W /LEDLyskilder.no

  Lite vekstlys på kjøkkenet?

  Hvis du er glad i å ha friske urter tilgjengelig året rundt bør du vurdere ett vekstlys på kjøkkenet.

  Det finnes flere varianter av dyrkelys du kan bruke på kjøkkenet, monter feks ett mindre vekstlys under kjøkkenskap som lyser ned mot urter og planter på kjøkkenbenken.

  Opphengbar LED ufo dyrkelys /LEDlyskilder

  Et fleksibelt alternativ er denne LED-strip med vekstlys funksjon. Dette er en sprutsikker vekstlys led-strip som kan henges opp under eksisterende reoler og hyller i drivhus eller kjeller og gir et optimalt fargespekter for dyrking av planter og grønnsaker. En av de store fordelene med led-stripen er at den tar liten plass og fungerer derfor kjempegodt i trange drivhus.

  Vekstlys med LED strips /LEDlyskilder.no

  Dyrkelys for tidlig spiring

  Vil du komme raskt igang med sesongen? Bruk et dyrkelys for å hjelpe de små spirene igang på sen-vinteren/tidlig vår. Det blå lyset fra ett vekstlys er spesielt godt for å stimulere veksten i grønne planter.

  Hva er forskjellen mellom rødt og blått lys?

  Lysspekteret til et Vekstlys

  I ett dyrkelys fokuserer man på to bølgelengder av lys, rødt og blått.
  Det blå lyset er spesielt viktig i starten da dette lyset stimulerer veksten til planten, men også for å bygge styrke i stilken slik at det ikke faller over ende.

  Det røde lyset er viktig for å fremme blomstring og for å få planten til å bære frukter. Man må derfor ha en kombinasjon av begge lydbølger for å få god vekst og det beste resultatet.


  Kraftif 460 watt vekstlys /LEDlyskilder

  Helios er en ny type vekstlys som er helt stillegående og dimbart. Vekstlampen har i tillegg ett fullspekter fargenivå, slik at lampen lyser hvitt samtidig som den er optimalisert for rødt, blått, UV og IR. Ettersom vekstlampen er stillegående og lyser hvitt er den også diskret i bruk i hjem og drivhus og den etterligner en vanlig lampe i sitt utseende.

  Helios fra LEDlife – Stillegående og lyser hvitt /LEDlyskilder.no

  BioLedex produseres og designes i Tyskland og dette firmaet spesialiserer seg på plantelamper og vekstlys til både privat og profesjonell bruk. Deres vekstlamper kommer i mange størrelser og styrkegrader, alt avhengig av hvor mange planter og hvor kraftig lys/rask plantevekst du ønsker.

  Til urter og småplanter vil kanskje en liten bordplassert vekstlampe være mer nyttig og funksjonell.

  Liten plantekrukke med innebygget vekstlys /Lampegiganten.no

  Helios fra LEDlife kan monteres sammen og dekke større områder og tåler driftstemperaturer fra -20 til +45 grader, noe som gjør den velegnet for helårs bruk.

  Helios fra LEDlife – Stillegående og lyser hvitt /LEDlyskilder.no

  Les gjerne mer om Dyrkelys til planter og grønnsaker – Hvordan Vekstlys Fungerer, Elegante Utendørs Vegglamper – Dekorativ veggbelysning utendørs eller pynt opp hagen din med Stålampe og Gulvlampe til Hagen – Skap stemningsfull belysning i hagen.