Vekstlys til Planter: Et vekstlys lar plantene vokse om vinteren

Publisert av Lunelamper den

Et vekstlys er en lampe eller pære som er spesielt utviklet for å fremme veksten til planter. Ved å fokusere på to spesielle bølgelengder av lys hjelper man planter å vokse igjennom mørke vinterdager.

Opphengbar LED ufo dyrkelys /LEDlyskilder

Vekstlys i kjelleren

Med ett dyrkelys kan du ta plantene inn og ned i kjelleren eller en egen bod om vinteren. Så lenge du har god ventilasjon og et vekstlys vil plantene trives godt.

Harvest: Fin bordlampe med vekstlys, perfekt til urter /Homeroom

Lite vekstlys på kjøkkenet?

Hvis du er glad i å ha friske urter tilgjengelig året rundt bør du vurdere ett vekstlys på kjøkkenet.

Det finnes flere varianter av dyrkelys du kan bruke på kjøkkenet, monter feks ett mindre vekstlys under kjøkkenskap som lyser ned mot urter og planter på kjøkkenbenken.

Vekstlys med LED strips /LEDlyskilder.no

Dyrkelys for tidlig spiring

Vil du komme raskt igang med sesongen? Bruk et dyrkelys for å hjelpe de små spirene igang på sen-vinteren/tidlig vår. Det blå lyset fra ett vekstlys er spesielt godt for å stimulere veksten i grønne planter.

Hva er forskjellen mellom rødt og blått lys?

Lysspekteret til et Vekstlys

I ett dyrkelys fokuserer man på to bølgelengder av lys, rødt og blått.
Det blå lyset er spesielt viktig i starten da dette lyset stimulerer veksten til planten, men også for å bygge styrke i stilken slik at det ikke faller over ende.

Det røde lyset er viktig for å fremme blomstring og for å få planten til å bære frukter. Man må derfor ha en kombinasjon av begge lydbølger for å få god vekst og det beste resultatet.


Kraftif 460 watt vekstlys /LEDlyskilder
Garden vekstlampe i flott design /Lampegiganten