Hopp til innholdet
Hjem » Papirlamper – Vakre, Håndlagde Origami lamper med flott lys

Papirlamper – Vakre, Håndlagde Origami lamper med flott lys

  Lamper av papir mange av de samme fordelene som lamper i treverk, begge er organiske materialer og begge lar lyset skinne igjennom det tynne skallet. Dette skaper ett flott lysspill og en varm, diffus belysning. Perfekt for stemningsfullt lys over spise eller stuebord.

  Her kan du se eksempler på vakre papirlamper som med sine tykke kvalitetsark skaper et varmt og vakkert lys i fantastiske og varierende former, farger og størrelser.

  Nelson Cigar Sconce – Herman Miller /Lampemesteren

  Soleil er fransk for sol og det er tydelig å se hva som er inspirasjonen til både form og navn med denne vakre lampen fra Danske Le-klint.

  Dette er en moderne pendellampe som passer kjempeflott inn over både stue, spisebord eller som belysning til kjøkken. Med sin slanke form og vakre håndbrettede lampeskjerm får du en unik lampe som skaper et nydelig varmt og diffust lys.

  Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no
  Soleil – Le Klint /Lampemesteren.no

  Formakami har hentet sin inspirasjon fra klassiske asiatiske rispapirlamper, men med en moderne designvri og innovative former.

  Formakami – &Tradition /Lampemesteren
  Formakami – &Tradition /Lampemesteren

  The Bouquet fra Le Klint er en vakker serie av papirlamper hvor designeren Sinja Svarrer Damkær har hentet inspirasjon fra blomster og spesielt tulipaner for å skape den vakre formen med sine karakteristiske bretter og folder.

  Håndbrettet i Danmark siden 1943 av dyktige fagfolk med lidenskap for belysning og design. Her får du en vakker lampe som tiltrekker seg oppmerksomheten og er like pen å se på med lyset av.

  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren
  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren
  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren

  Megatwo fra Le klint er en serie pendellamper med åpen bunn som passer flott å bruke inn over et spisebord. Lampene kommer i flere farger og forskjellige størrrelser, alle håndbrettet med stor presisjon.

  Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren

  Danske Le Klint er nordiske spesialister på origami og papirlamper. Fremdeles bretter dem sine egne papirlamper i Odense, Danmark, og de har skapt noen ikoniske lamper igjennom tidene.

  Fordelen med papirlamper er den diffuse belysningen og hvordan noe av lyset skinner igjennom papiret. Dette skaper en varm og behagelig belysning.

  Le Klint Megatwo / Lampemesteren

  Orikomi startet opp i 2013 og er basert i Lisboa, Portugal. Firmaet ble startet opp av to arkitekter som så nye muligheter i å bruke geometriske former for å skape flotte lampeskjermer i papir.

  Ved å bruke papir av høy kvalitet blir Orikomi lampene et smykke i hjemmet.

  Cylinder fra Le Klint er en serie bordlamper og pendellamper med sylinderformet lampeskjerm av håndbrettet, tykt og vakkert papir som passer kjempeflott inn som en stemningsfull lampe i gang, soverom eller stue.

  Cylinder – Danske Le Klint /Lampemesteren.no

  Lamper i papir har lav vekt og skaper en hyggelig og varm belysning i et rom.

  TR22 – Papirlampe fra Tom Rossau / Lampemesteren
  Lightyears Lullaby P3 Taklampe /Andlight.no

  Spin fra DybergLarsen er en kjempefin serie pendellamper som er laget av tvinnede strimler i papir og satt sammen for å etterligne garnnøster. Her vil lyset strømme igjennom de små glipene i papiret og samtidig lyse opp lampene på en veldig elegant måte.

  Spin – Dyberglarsen /Lampemesteren
  Spin – Dyberglarsen /Lampemesteren

  Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie av pendellamper og vegglamper som er laget av håndbrettede lampeskjermer av papir i et stilrent og tidløst design. Papirskjermene foldes og brettes på tradisjonelt vis i Danmark og vil spre lyset på en myk og vakker måte, kjempefine som belysning over spisebord eller i stuen.

  Lamella fra Le Klint /Lampemesteren
  Lamella – Kan brukes både som tak og vegglampe – Le Klint /Lampemesteren

  Et annet vakkert alternativ til papirlamper er noen flotte lamper av papp fra f.eks Graypants. Lampene er satt sammen for hånd i vakre og unike former hvor mønsteret og glipene man finner naturlig i papp lager et utrolig vakkert og stemningsfullt lys.

  Vakre håndlagde papplamper fra Graypants /Andlight.no
  Vakre håndlagde papplamper fra Graypants /Andlight.no
  Vakre håndlagde papplamper fra Graypants /Andlight.no
  Bamboo – Papir og bambus gulvlampe /Lampegiganten

  Lag din egen origami lampe

  Det finnes mange ressurser på nett for hvordan man kan lage sin egen origami lampe, her er en flott video om du vil vite hvordan du kan brette din egen lampeskjerm av papir.

  Få flere gode tips til belysning og lamper, blant annet vakre lamper til kjøkken eller hvordan du kan få god belysning i stue. Se disse store og dekorative vegglampene, fine leselamper til huset eller utenpåliggende downlight tips – et godt alternativ til taklamper.