Hjem » Vakre Takpendler og pendellamper i Glass – Inspirasjon & Tips

Vakre Takpendler og pendellamper i Glass – Inspirasjon & Tips

pendellampe glass og takpendler av glass

For deg som ønsker en takpendel eller pendellampe av glass har vi samlet et stort antall vakre lamper til inspirasjon. Velg mellom klassiske, moderne, fargerike eller klare pendellamper i glass. Her vil du forhåpentligvis kunne få litt inspirasjon og tips til å finne din neste glasslampe til bolig og hjem.

En takpendel i glass er ikke bare fin som belysning i stue eller kjøkken, men også på soverommet. Hva med å henge en glasspendel i et hjørne, eller skap et anheng av disse flotte glasspendlene fra kjente designere.

Se flere flotte pendellamper eller glasslamper.

Tessi er en elegant og enkel pendellampe av hvitt glass fra Lucande med myke former som kan minne om en tung dråpe. Tessi kommer også som takplafond og gjør seg fint i alle rom hvor man ønsker at lyset skal stråle i alle retninger på en behagelig og dempet måte.

Tessi – Elegant hengelampe av hvitt glass /Lampegiganten.no
Tessi takplafond av hvitt glass /Lampegiganten.no

Lilly fra danske Nordlux er en vakker og flott serie av lamper til både vegg, tak og gulv i et moderne design. Lampene består av metallrammer i både sort metall eller messing og opal-hvite glasskupler som sprer lyset på en flott lampe.

Lilly – Messing pendel /Lampeguru.no
Lilly – Designserie fra nordlux /Lampeguru.no

Tyske Dreizehngrad spesialiserte seg opprinnelig på lamper i tre, men har siden utvidet til å også skape flotte lamper i glass, deriblant denne flotte «industrial» serien, hvor Dreizehngrad har tatt inspirasjon fra industrilamper og verkstedlamper i utformingen av glasslampene.

Nobb serien fra Halo design har et vakkert glassmønster og vil passe perfekt over et spisebord eller hengende ved et vindu. Serien kommer i flere størrelser, fasonger og farger som gjør dem ypperlige til forskjellige kombinasjoner.

Nobb Edgy fra Halo design /Lampeguru
Pendler i nobb serien /Lampeguru

Amp Pendel Røyk/Messing

Fra Normann Copenhagen kommer en lampeserie i mørkt glass og opalt glass med flotte messingdetaljer. Se hele serien hos Lampemesteren.no

Amp – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

Doge – Håndlaget Italiensk Glasslampe

Nydelig taklampe i håndblåst glass fra Italienske Siru. Lampen er blåst i muranoglass og vil lages unikt til deg med utsøkte detaljer og mønstre i glasset.

Doge – Håndlaget Italiensk Glasslampe /Lampegiganten

Grönn / Gull Taklampe

Kjempefin taklampe i mønstret grønt glass og gulldetaljer, det fine mønsteret i glasset skaper et koselig lysspill i rommet.

Grönn / Gull Taklampe /Reforma

Ocean fra svenske Belid er en vakker pendellampe av glass som kommer i en mørk eller opal-hvit versjon. Ocean henter sin inspirasjon fra rullesteinen og har et mykt avrundet utseende og et fargerikt glass som skaper en flott og dempet belysning

Belid – Pendel Ocean /Homeroom
Belid – Hvit takpendel av glass /Homeroom
Vakre buede former – Pendel Ocean /Homeroom

Opal hvite lanterner

Hvis du ønsker det helt enkle eller minimalistiske vil kanskje disse enkle, men fantastisk flotte pendellampene i opalt glass være ideelle. Lampene fra New Works er laget i opalt hvitt glass og henter sin inspirasjon fra østlige lanterner og har et utseende som minner om tradisjonelle rispapirlamper, bare i glass.

Opal glass lanterner fra New Works /Andlight

Bellissimo – By Rydens

Bellissimo pendellampe i farget glass med svart, tvinnet lampeledning /Homeroom.no
Grand Bellissimo – Rødt glass /Homeroom.no

Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom
Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom

Rocks – Magnor

Rocks lampene fra Magnor er formgitt av interiørdesigneren Halvor Bakke. Her har han skapt glasslamper med utsøkte linjer i et eksklusivt koks-sort glass.

Magnor Rocks Glasslampe med praktfulle linjer / Glass og Interiør
Rocks – Magnor / Glass og Interiør

Gyllenheim Giant

Eksklusiv mattsvart taklampe med 24 glasskupler i klart glass som fordeler seg ut i rommet og gir et godt lys og vakkert lysspill.

Gyllenheim Giant /Homeroom
Gyllenheim Giant /Homeroom

Gross – By Rydens

Gross er en taklampe fra Danske By Rydens som består av 30+ håndblåste glasskupler og kommer i fargene champagne, klar og flerfarget.

En fantastisk glasslampe i champagnefarget glass / Homeroom
Gross Multi / Homeroom.no
Gross – Burgunder /Homeroom

Sugegasa – Studio Italia

Fra Italienske Studio Italia Design kommer Sugegasa pendelen. Denne lampen har flotte fasetter som kaster lyset i mange retninger og kommer i tre farger. Se lampen hos Lampemesteren.no

Sugegasa – Studio Italia /Lampemesteren
Sugegasa – Studio Italia /Lampemesteren

DIY – House Doctor

Flott «boble» takpendel i klart glass fra House Doctor /Lampemesteren

Ballroom Pendel

Ballroom pendel er noen små og svært dekorative glasspendler med håndmalte detaljer fra Design By Us. Disse kommer i mange spreke farger og er ypperlige å henge sammen i et anheng.

Ballroom pendel i mange farger fra Lampemesteren.no

Opal – House Doctor

Flott og enkel lampe i opal glass med messing detaljer / Lampemesteren
Flott og enkel lampe i opal glass med messing detaljer / Lampemesteren

Damn Fashionista – Watt A Lamp

Lampeserien Damn Fashionista passer rett inn i en mørk, lun og koselig interiørstil. Evt en fasjonabel jazzklubb!

Disse lekre pendellampene i glass er designet av «Design By Us» og Lages av Watt A Lamp. Nydelige riller i glasskjermene skaper et diffust og vakkert lys.

Damn Fashionista / Lampeguru.no
Damn Fashionista / Lampeguru.no

Hvorfor ikke lage din egen glasslampe?

Såpeboble-lyspærer fra Lampeguru.no

Det finnes utrolig mange flotte pæresokler, lyspærer og stoffledninger på markedet. Her kan du se en oversikt jeg har lagd over forskjellige produkter du kan bruke, og her kan du se hvordan man kan koble dem.

Les mer om belysning på nett og få inspirasjon, les blant annet mer om vakre pendellamper til hjemmet, eller hvordan du kan få en fin stuebelysning.