Hopp til innholdet
Hjem » Vakre Takpendler og pendellamper i Glass – Inspirasjon & Tips

Vakre Takpendler og pendellamper i Glass – Inspirasjon & Tips

  pendellampe glass og takpendler av glass

  For deg som ønsker en takpendel eller pendellampe av glass har vi samlet et stort antall vakre lamper til inspirasjon. Velg mellom klassiske, moderne, fargerike eller klare pendellamper i glass. Her vil du forhåpentligvis kunne få litt inspirasjon og tips til å finne din neste glasslampe til bolig og hjem.

  En takpendel i glass er ikke bare fin som belysning i stue eller kjøkken, men også på soverommet. Hva med å henge en glasspendel i et hjørne, eller skap et anheng av disse flotte glasspendlene fra kjente designere.

  Se flere flotte pendellamper eller glasslamper.

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Apiales fra Nuura er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og munnblåst glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet. Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren
  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren

  Nutty fra Design By Us er en vakker glasslampe av munnblåst farget glass med organiske, buede former. Lampens form gjør at lyset reflekteres i bølger fra lyskilden skaper et elegant uttrykk når kvelden senker seg.

  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no
  Nutty glasslampe fra Design By Us /Lampemesteren.no

  Lacrima fra Italienske Vistosi er munnblåste av eksklusivt hvitt murano-glass med en lekker og lang dråpeform som sprer lyset på en vakker og jevn måte. Det diffuse lyset som skapes gjør lampene perfekt som dekorative elementer og blikkfang i den moderne innredningen. Kombinér dem gjerne sammen for å skape hengende skulpturer av lys omkring i boligen, over trapp eller langs store vinduer.

  Lacrima dråpependel fra Vistosi /Lampegiganten.no

  Chouchi fra Italienske Foscarini er en utrolig vakker pendellampe som kommer i flere fasonger, farger og størrelser. Dette betyr at lampen er perfekt å kombinere om hverandre for å skape en designmessig dybde i belysningen. Lampenes hvite opalglass skaper en nydelig glød og et behagelig lys.

  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no
  Foscarini Chouchi – Kommer i hvit eller i farger /Lampegiganten.no

  Marika er en kjempefin taklampe med 5 ovale glasskupler i opal-hvitt glass som skaper en elegant kontrast til det svarte metallet og opphenget. Lampen har også en svak bøyd form som skaper et stilig uttrykk og blikkfang. En avlang, moderne glasslampe med mange skjermer som passer kjempefint til et spisebord eller kjøkkenøy.

  Marika avlang glasslampe i et moderne design /Lampegiganten.no

  Manila fra spanske Parachilna er en fantastisk flott pendellampe og taklampe som elegant kombinerer rene materialer som glass og tekstil på en spennende ny måte. Den innvendige tekstilskjermen demper og sprer lyset, mens den ytre kuppelen av munnblåst glass gir glans og vakre refleksjoner.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Manila lampene kommer i flere størrelser og i fargene klart glass, eller røket glass. De er derfor perfekte å kombinere hengende sammen eller gjør seg også fint hengende alene over et stuebord. Navnet kommer fra spansk «Mantón de Manila». Det er et tradisjonelt silkesjal som ofte brukes av flamencodansere.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Bai er en annen spennende glasslampe og pendel fra spanske Parachilna som har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelle kinesiske lykter, men i en litt mer forseggjort utgave. Her finner man en tradisjonelt utformet innerlykt inne i en munnblåst sfærisk glasskuppel av klart eller røkfarget glass.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Lampene kommer som enten nedhengte takpendler eller som avlange lamper som passer kjempefint inn over et langbord. Laget av en gammel bronsemetallisk struktur og et omhyggelig håndblåst glass er Bai serien et skikkelig smykke i belysningen som skaper et koselig og vakkert lys.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no
  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Fenomen er en elegant glasslampe fra svenske Konsthantverk med rustikke elementer av rå-messing som over tid vil utvikle en vidunderlig og unik patina. Den gylne rå-messingen kombineres med en munnblåst lampeskjerm av klart eller sotet glass og kommer i tre størrelser og former som kan henge fint alene, men over et spisebord eller sofabord blir det en perfekt kombinasjon om de henges på forskjellige høyder.

  Fenomen fra Konsthantverk over et spisebord /Andlight.no

  Konsthantverk er en liten lampeprodusent fra Tyringe i Sverige hvor de i over 90 år har håndlaget unike lamper. Deres lamper har gjerne et preg av rustikk og industri hvor glass kombineres med rå-metall.

  Fenomen kommer i klart eller sotet glass /Andlight.no

  Miira 6 Circular er en nydelig og elegant rund lysekrone hvor 6 runde og opal-hvite glasskupler er plassert omkring en sirkulær ring av gyllen messing. Miira 6 lysekronen er en grasiøs modell som med sitt stilrene design passer kjempefint inn i et skandinavisk og moderne interiør. Miira lysekronen har vunnet priser for sitt elegante design og vil skape et fint og behagelig lys som spres fint og jevnt igjennom de opal-hvite kuplene.

  Miira 6 Circular lysekrone i glass og messing /Lampemesteren.no

  Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

  Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
  Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
  Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er limana-stor-avlang-lampe-i-krystall-1000x1000.jpg
  Limana – Stor og avlang lampe med krystaller /Lampegiganten.no

  Miraia fra Lucande er en lekker nyhet av glamorøse krystall lamper som kombinerer dekorative geometriske former i gyllent eller sølv metall med store og glitrende krystaller. Lampene kommer både som takplafond eller som nedhengt lampe og vil utvilsomt skape et blendende vakkert lys med ett vakkert spill av lys og refleksjoner fra sine mange krystaller.

  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er Lucande-Miraia-lampe-i-krystall-og-gull-1000x1000.jpg
  Miraia fra Lucande /Lampegiganten.no

  Alobani er en lignende spennende nyhet som kombinerer glamour og eksklusivitet med en tidløs og et stilrent ytre som ikke virker for prangende. Med sine mange vakre krystaller skaper lampene ett nydelig lys når kvelden senker seg og lyset reflekterer ut i rommet.

  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er alobani-pendellampe-krystaller-1000x1000.jpg
  Alobani pendellampe i krystall /Lampegiganten.no
  Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er alobani-lampe-krystall-1000x1000.jpg
  Alobani taklampe i krystall /Lampegiganten.no

  Hobo fra Örsjö Belysning er en vakker taklampe i rå messing med en dråpeformet skjerm av munnblåst opalglass, produsert på tradisjonelt vis i Sverige.Lampen er designet av Gustaf Nordenskiöld og inspirasjonen kommer fra den Småländska glassblåserkulturen. Taklampens ekspanderende form gjenspeiler lufttrykket når glasset kjøles ned og stivner og har gjennom dette fått sitt unike uttrykk.

  Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no
  Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no

  Tessi er en elegant og enkel pendellampe av hvitt glass fra Lucande med myke former som kan minne om en tung dråpe. Tessi kommer også som takplafond og gjør seg fint i alle rom hvor man ønsker at lyset skal stråle i alle retninger på en behagelig og dempet måte.

  Tessi – Elegant hengelampe av hvitt glass /Lampegiganten.no
  Tessi takplafond av hvitt glass /Lampegiganten.no

  Den lette og elegante Blossi serien fra Nuura består av bord, vegg, gulv og taklamper og passer kjempefint inn som belysning i stue, såvel som entré, kjøkken eller som delikat vindusbelysning. Blossi kommer i en vakker klart glass variant, men også i en versjon med frostet hvitt glass.

  Blossi pendellampe fra Nuura /Lampemesteren.no
  Blossi pendellampe i glass /Lampemesteren.no
  Blossi i stor versjon over matbord /Lampemesteren.no

  Den elegante serien AMP fra Normann Copenhagen består av bordlamper og hengelamper med avrundede glasskjermer i hvitt eller røkfarget glass, med tynne avlange glødepærer som kan minne om gammeldagse radiorør. Med sin moderne og stilrene design passer disse lampene flott inn i nordiske hjem og er et utmerket alternativ dersom du ønsker en minimalistisk, men samtidig stilfull belysning i stue eller ellers i boligen.

  AMP – Normann Copenhagen /Lampemesteren

  Lilly fra danske Nordlux er en vakker og flott serie av lamper til både vegg, tak og gulv i et moderne design. Lampene består av metallrammer i både sort metall eller messing og opal-hvite glasskupler som sprer lyset på en flott lampe.

  Lilly – Messing pendel /Lampeguru.no
  Lilly – Designserie fra nordlux /Lampeguru.no

  Dekorer over spisebordet med denne lekne og fargefulle hengelampen i farget glass. Tamina er en pendellampe som består av fem forskjellige glasskupler, hver i sin egen farge og form. En kreativ og delikat lampe som er med på å gi farge og lys over spisebord eller kjøkkenøy.

  Tamina hengelampe med fargede glasskupler på rad /Lampegiganten

  Tyske Dreizehngrad spesialiserte seg opprinnelig på lamper i tre, men har siden utvidet til å også skape flotte lamper i glass, deriblant denne flotte «industrial» serien, hvor Dreizehngrad har tatt inspirasjon fra industrilamper og verkstedlamper i utformingen av glasslampene.

  Nobb serien fra Halo design har et vakkert glassmønster og vil passe perfekt over et spisebord eller hengende ved et vindu. Serien kommer i flere størrelser, fasonger og farger som gjør dem ypperlige til forskjellige kombinasjoner.

  Nobb Edgy fra Halo design /Lampeguru
  Pendler i nobb serien /Lampeguru

  Amp Pendel Røyk/Messing

  Fra Normann Copenhagen kommer en lampeserie i mørkt glass og opalt glass med flotte messingdetaljer. Se hele serien hos Lampemesteren.no

  Amp – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

  Doge – Håndlaget Italiensk Glasslampe

  Nydelig taklampe i håndblåst glass fra Italienske Siru. Lampen er blåst i muranoglass og vil lages unikt til deg med utsøkte detaljer og mønstre i glasset.

  Doge – Håndlaget Italiensk Glasslampe /Lampegiganten

  Ocean fra svenske Belid er en vakker pendellampe av glass som kommer i en mørk eller opal-hvit versjon. Ocean henter sin inspirasjon fra rullesteinen og har et mykt avrundet utseende og et fargerikt glass som skaper en flott og dempet belysning

  Belid – Pendel Ocean /Homeroom
  Belid – Hvit takpendel av glass /Homeroom
  Vakre buede former – Pendel Ocean /Homeroom

  Opal hvite lanterner

  Hvis du ønsker det helt enkle eller minimalistiske vil kanskje disse enkle, men fantastisk flotte pendellampene i opalt glass være ideelle. Lampene fra New Works er laget i opalt hvitt glass og henter sin inspirasjon fra østlige lanterner og har et utseende som minner om tradisjonelle rispapirlamper, bare i glass.

  Opal glass lanterner fra New Works /Andlight

  Bellissimo – By Rydens

  Bellissimo pendellampe i farget glass med svart, tvinnet lampeledning /Homeroom.no
  Grand Bellissimo – Rødt glass /Homeroom.no

  Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom
  Adrian Taklampe med 4 runde kuppellamper på rekke /Homeroom

  Rocks – Magnor

  Rocks lampene fra Magnor er formgitt av interiørdesigneren Halvor Bakke. Her har han skapt glasslamper med utsøkte linjer i et eksklusivt koks-sort glass.

  Magnor Rocks Glasslampe med praktfulle linjer / Glass og Interiør
  Rocks – Magnor / Glass og Interiør

  Gyllenheim Giant

  Eksklusiv mattsvart taklampe med 24 glasskupler i klart glass som fordeler seg ut i rommet og gir et godt lys og vakkert lysspill.

  Gyllenheim Giant /Homeroom
  Gyllenheim Giant /Homeroom

  Gross – By Rydens

  Gross er en taklampe fra Danske By Rydens som består av 30+ håndblåste glasskupler og kommer i fargene champagne, klar og flerfarget.

  En fantastisk glasslampe i champagnefarget glass / Homeroom.no
  Gross Multi/ Homeroom.no
  Gross – Burgunder/ Homeroom.no

  Sugegasa – Studio Italia

  Fra Italienske Studio Italia Design kommer Sugegasa pendelen. Denne lampen har flotte fasetter som kaster lyset i mange retninger og kommer i tre farger. Se lampen hos Lampemesteren.no

  Sugegasa – Studio Italia /Lampemesteren
  Sugegasa – Studio Italia /Lampemesteren

  DIY – House Doctor

  Flott «boble» takpendel i klart glass fra House Doctor /Lampemesteren

  Ballroom Pendel

  Ballroom pendel er noen små og svært dekorative glasspendler med håndmalte detaljer fra Design By Us. Disse kommer i mange spreke farger og er ypperlige å henge sammen i et anheng.

  Ballroom pendel i mange farger fra Lampemesteren.no

  Opal – House Doctor

  Flott og enkel lampe i opal glass med messing detaljer / Lampemesteren
  Flott og enkel lampe i opal glass med messing detaljer / Lampemesteren

  Damn Fashionista – Watt A Lamp

  Lampeserien Damn Fashionista passer rett inn i en mørk, lun og koselig interiørstil. Evt en fasjonabel jazzklubb!

  Disse lekre pendellampene i glass er designet av «Design By Us» og Lages av Watt A Lamp. Nydelige riller i glasskjermene skaper et diffust og vakkert lys.

  Damn Fashionista / Lampeguru.no
  Damn Fashionista / Lampeguru.no

  Hvorfor ikke lage din egen glasslampe?

  Såpeboble-lyspærer fra Lampeguru.no

  Det finnes utrolig mange flotte pæresokler, lyspærer og stoffledninger på markedet. Her kan du se en oversikt jeg har lagd over forskjellige produkter du kan bruke, og her kan du se hvordan man kan koble dem.

  Les mer om belysning på nett og få inspirasjon, les blant annet mer om vakre pendellamper til hjemmet, eller hvordan du kan få en fin stuebelysning.