Hjem » Vinduslamper – Dekorative lamper og pendel til vindu

Vinduslamper – Dekorative lamper og pendel til vindu

Gjør det fint og koselig i stuen med noen dekorative lamper til vinduet. Enten du ønsker å dekorere med bordlampe i vinduskarmen eller en hengende vinduspendel kan du finne inspirasjon og tips i vår blogg. Oppdag spennende og vakker vindubelysning til hjem og leilighet, se de flotte nyhetene – eller eldre klassikere.

  • Velg gjerne pendler av mindre størrelse dersom de skal henge nærme vinduet.
  • Tenk på gjenskinn, prøv å finne lamper som ikke gjør det umulig å titte ut av vinduet dersom det er viktig for deg.
  • Mål vinduskarmen så du er trygg på at en eventuell ny bordlampe får plass foran vinduet.
  • Dersom det er høyt mellom vinduskarm og vindu kan du velge en bordlampe som har en høyere fot.
  • Velger du vinduspendler kan du gjerne henge flere sammen i forskjellige høyder eller fordelt utover langsmed vinduet.
Stubbs – Vindupendel /Homeroom.no

Flowerpot VP3 fra &Tradition er en klassiker fra den kjente designeren Verner Panton som siden 1968 har lyst opp vinduskarmer, sidebord og nattbord med sitt flotte lys. VP3 bruker geometriske former for å spre lyset nedover i fine vinkler uten å blende eller skape gjenskinn i vinduet, noe som gjør den til en vakker lampe å plassere i vinduskarmen.

Flowerpot VP3 /Lampemesteren
Flowerpot VP3 /Lampemesteren

Den lette og elegante Blossi serien fra Nuura består av bord, vegg, gulv og taklamper og passer kjempefint inn som belysning i vinduskanten. Med sitt vakre og stilrene moderne design i klart og frostet glass skaper Blossi fine refleksjoner i vinduet når mørket senker seg.

Blossi bordlampe fra Nuura /Lampemesteren.no
Blossi pendellampe fra Nuura – Kjempefin å henge i vinduet /Lampemesteren.no

Snowball fra Spring Copenhagen er en vakker batteridrevet bordlampe som lades opp via USB på 3-4 timer og som deretter kan lyse i opptil 10 timer i strekk. Kjempefin som dekorlampe i vinduskanten, på bord eller til bruk som en portabel pyntelampe utendørs når det ikke regner. Snowball har en munnblåst glasskule i opalhvitt glass som sprer lyset og en naturlig lampefot i lys bjørk.

Snowball – oppladbar bordlampe /Lampeguru
Snowball – oppladbar bordlampe /Lampeguru

Den elegante serien AMP fra Normann Copenhagen består av bordlamper og hengelamper med avrundede glasskjermer farget glass av opal-hvitt eller røkfarget. Dekorative pendellamper og bordlamper med avlange glødepærer som kan minne om gammeldagse radiorør, og som passer kjempefint inn som dekorativ og stilren vinduslamper i en moderne eller skandinavisk interiørstil.

AMP – Normann Copenhagen /Lampemesteren

Woods fra danske Halo Design er en lett og flott vinduslampe i farget, mønstret glass som vil stråle med et vakkert og yndig lys.

Woods – Halo Design /Glass og interiør

Nobb serien fra danske Halo design har et vakkert glassmønster i klassisk stil som vil passe perfekt hengende ved siden av eller fremfor ett vindu. Nobb serien kommer i mange størrelser, fasonger og fargetoner som gjør dem ypperlige å kombinere om hverandre, eller henge dem sammen.

Nobb – pendler fra Halo Design /Lampeguru
Kombinér gjerne flere takpendler sammen. Nobb – Halo Design /Lampeguru

Fra Svenske Belid kommer nå den populære Picasso pendelen i en litt mindre utgave som er beregnet for å kunne henges ved vinduet. Picasso er en serie lamper som bruker myke buer for å skape et mykt lys som ikke blender samtidig som dem har et vakkert design.

Picasso – Ny vindupendel og bordlampe /Homeroom

Miss K fra den danske produsenten Flos er en elegant lampe av munnblåst glass som med letthet kan plasseres i vinduskarmen, på ett nattbord eller ett sidebord. Miss K kommer i mange friske farger i tillegg til de populære fargene sort eller transparent. Miss K har blant annet vunnet den prestisjetunge designprisen Red Dot Award.

Miss K – Flos /Andlight
Miss K – Flos /Andlight

Ønsker du en pendellampe hengende ved vinduet vil kanskje de fantastisk flotte Ballroom pendlene fra Design By Us være noe for deg. Ballroom pendlene kommer i to størrelser hvor den minste av dem egner seg fint hengende ved siden av et vindu, kanskje også i kombinasjon med den store?

Miks de fargene du liker best – Ballroom kommer i en rekke fine farger og har et munnblåst glass og fine detaljer, blant annet en håndmalt ring rundt glasskanten.

Ballroom pendler – Design By Us /Lampemesteren

Ballroom er blitt en populær lampe og serien er senere også utvidet til å inkludere disse fine bordlampene med høy fot som også egner seg bra som dekorasjon og lys i vinduet.

Ballroom bordlamper i mange farger /Lampemesteren

Den kjempefine Matin serien fra Danske Hay gjør seg svært godt som dekorativ og fargefull belysning i vinduskanten. Denne elegante bordlampen er en moderne tolkning på en klassisk design hvor den dekorative lampeskjermen er festet til en smal og tynn lampebase i messing-finish.

Matin – Hay /Lampemesteren
Matin – Hay /Lampemesteren

Skap vakre refleksjoner og et varmt lys med de elegante kobber-pendlene fra Tom Dixon hengende i vinduskarmen. Lampene lages i en komplisert vakuum metallisering som gjør at lampene gjenspeiler resten av rommet og skaper dybde, lampene vil ellers gløde mykt og kaste mesteparten av lyset direkte nedover, noe som ikke skaper gjenskinn når dem f.eks henger i vinduskarmen.

Tom Dixon – Copper /Andlight

Den lekne Bird lamp fra Italienske Seletti gjør seg fint på både en bokhylle eller i en vinduskarm. Plassér den på toppen av noen bøker eller la den holde lyspæren i sitt nebb over vinduskarmen for en artig og annerledes belysning.

Bird Lamp – Seletti /Lampemesteren

Marset Bicoca er en spennende og bærbar bordlampe som går på batteri (eller du kan la den ligge i USB kabelen). Bicoca har enkle, retroaktige linjer og et varmt lys som kan tas med og plasseres uten ledning i f.eks vinduskarmen. Det innvendige batteriet gir 100% lys i 5 timer, 50% i 10 timer og 20 timer på 25% bakgrunnslys, praktisk dersom du ikke har en stikkontakt rett ved vinduet. Se gjerne også flere flotte lamper på batteri.

Marset Bicoca – Oppladbar USB Lampe /Andlight
Marset Bicoca – Oppladbar USB Lampe /Andlight

Liker du jazzy retro stil som aldri går av moten? Da vil du elske Damn Fashionista! Disse lekre pendlene og bordlampene er designet av danske Halo Design og har nydelige riller og mønstret glass som skaper et diffust og vakkert lys.

Stålampe i vakkert mønstret glass – Damn Fashionista /Glass og interiør
Glasspendler – Damn Fashionista /Glass og interiør

Damn Fashionista fra Halo Design er en utrolig lekker serie av lamper med dekorativt mønstret glass som sprer lyset på en lekker måte. Damn Fashionista kommer i gyllen messing eller moderne sort og passer kjempeflott som dekorativ belysning.

Bordlampe – Damn Fashionista sort /Glass og interiør
Vindupendler og stålampe – Damn Fashionista /Glass og interiør

Heller du derimot mer mot den enkle og tilbaketrukne skandinaviske stilen vil du kanskje foretrekke disse dekorative vinduspendlene i stilrent design.

Ekman vindupendel /Jotex
Betty – Stilren glasspendel til vindu /Homeroom

Anni fra Tyske Fischer & Honsel er en vakker og stilfull bordlampe med høy fot som gjerne kan stå i vinduskarmen dersom du skulle ønske en landlig eller herskapelig stil. Anni har en dekorativ messing lampefot og en flott firkantet teksilskjerm som demper lyset.

Anni – Fischer & Honsel /Lampegiganten

Gjerne les mer om tips til hvordan du kan skape fin belysning i stuen, hvordan du kan få en praktisk og god kjøkkenbelysning eller oppdag flott interiør til hytta.