Hopp til innholdet
Hjem » Hvite lamper – Vakre og spennende lamper i hvitt

Hvite lamper – Vakre og spennende lamper i hvitt

  Et utvalg av spennende og vakre hvite lamper til hjem, hytte og leilighet. Få den rene stilen som passer til ditt interiør med én eller flere hvite lamper til tak, nedhengt over bord eller plassert på gulv eller bord som dekor og stemningslys.
  Hvite lamper passer kjempeflott for å skape en elegant stil og som et kontrastelement i ett hjem med farger, eller for å forsterke en minimalistisk, moderne tone i interiøret.

  Lamella fra Danske Le Klint er en elegant serie lamper som benytter tradisjonell foldeteknikk for å brette sammen hvitt papir og plast i fine fasonger. Le Klint bretter fremdeles sine lamper på tradisjonell måte i Odense og er en anerkjent skandinavisk produsent kjent for sine stilrene former og design.

  Lamella – LE Klint /Lampemesteren.no

  De brettede kantene av hvit plast og papir gir et enkelt uttrykk men skaper samtidig et fint mønster med mørkere partier der hvor to folder møtes. Lamella serien kommer i både nedhengte lamper eller som vegg og takplafond.

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Ambit Rail fra Muuto er designet av svenske TAF Architects og er håndlaget i henhold til gamle håndverksmetoder. Denne avlange lampen er påfestet 3 lampeskjermer og gjør den perfekt som belysning over avlange bord eller over en utstikkende kjøkkenøy. Med sine svært tynne kabler og ledninger ser det ut som om lampen faktisk svever i luften.

  Ambit Rail fra Muuto – Tilgjengelig i flere moderne farger /Nordicnest.no

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Semi fra Gubi har en unik fasong som var inspirert av enkle geometriske former da den ble designet i 1968 av Claus Bonderup og Thorsten Thorup. Semi er formet som to sammensatte kvartsirkler og er veldig lett å plassere over runde bord eller utstikkende kjøkkenøy, såvel som nedhengt lampe i et hjørne av stue.

  Semi fra Gubi /Nordicnest.no

  Faze er en elegant og stilren gulvlampe med en rett ramme av gyllent metall som er påsatt glasskupler i hvitt glass opp langs rammen, noe som skaper en unik gulvlampe som tar liten plass, men som samtidig gir et godt lys.

  Faze fra Opviq /Homeroom.no

  Plassér denne gulvlampen gjerne i et hjørne for å lyse opp og skape en flott dekor i hjemmet. Faze er perfekt for deg som ønsker en stilren og moderne gulvlampe i glass og metall som vil være enkel å plassere. Gulvlampen er en del av en større serie lamper i samme moderne stil, blant annet også pendellamper og bordlamper.

  Faze fra Opviq – pendellampe /Homeroom.no

  Multi Lite fra Gubi er en designklassiker med en en tidløs vintage sjarm som kommer i flere farger, blant annet hvit og messing. Multi-lite skjermen er bygget slik at du kan vende på ytterskjermene 180 grader og forandre utseendet slik du selv måtte ønske. Les gjerne mer om Multi-lite lampene fra Gubi.

  Multi-Light Hvit fra Gubi /Andlight
  Multi-Light Hvit Gulvlampe fra Gubi /Andlight
  Marees – Hvit Kongle Takplafond /Lampegiganten.no

  En flowerpot lampe kan fint benyttes i alle huset’s rom, men passer kanskje spesielt godt over ett bord. Gjerne hengende sammen for å skape en dekorativ og myk belysning over bordet. De gode egenskapene til flowerpot lampen kommer til sin rett over et spisebord eller ved siden av sofakroken. De to halv-sirklene er formet for å skape en myk belysning, uten at lyset blender.

  Flowerpot pendellamper /Nordicnest.no
  Flowerpot bordlampe /Nordicnest.no

  Spin fra DybergLarsen er en kjempefin serie pendellamper som er laget av tvinnede strimler i papir og satt sammen for å etterligne garnnøster. Her vil lyset strømme igjennom de små glipene i papiret og samtidig lyse opp lampene på en veldig elegant måte.

  Spin – Dyberglarsen /Lampemesteren

  Sebatin er en lett og yndig takplafond av hvitt stoff og tekstil som skaper en myk og koselig belysning i rommet. Lampen har et rent og enkelt design hvor den henger litt ned fra selve taket, noe som skaper en flott effekt av indirekte belysning.

  Sebating fra Lindby /Lampegiganten.no

  De flotte Octo lampene fra Finske Secto Design som er laget av treverk er svært populære med sin moderne tolkning og kommer også i hvitt. Lampene er perfekte inn over spisebord, kjøkken eller som lampe på hytten. Lampene lages i Finland av lokal finsk bjørk som er velegnet for lampeproduksjon på grunn av sin korte vekstsesong, noe som gir ett enda hardere treslag. Les gjerne mer om de flotte secto lampene.

  Secto – Octo i hvit bjørk /Lanna.no

  Den nydelige EOS lampen i hvitt fra Danske Umage er en kjempefin lampe og et veldig godt alternativ for deg som er på utkikk etter en hvit lampe i ren og luftig stil. EOS Lampen er bygget ved at små fjær er satt sammen rundt en skjult lyskilde i midten av lampen og vil lyse opp med et kjempefint og organisk lys ettersom lyset vil trenge seg igjennom fjær og mellom tette partier.

  Hvit EOS fra Umage /Lampemesteren.no
  Josia – Stilren og moderne taklampe i hvit tekstil /Lampegiganten.no

  Passepartout er en en serie moderne og lettplasserte spotlamper/vegglamper som kan monteres der du trenger ekstra lys eller ønsker å skape en dekorativ lyseffekt, f.eks i gang og entré, kontor eller i trapp.

  Passepartout Lamper fra &Tradition /Nordicnest.no

  Hvite lampeskjermer har den fantastiske egenskapen i at de sprer og utstråler lys på en veldig jevn og myk måte, noe Menu har utnyttet i designet av sin Hashira bordlampe med lampeskjerm av hvitt papir. Denne høye bordlampen kan også fint brukes stående på gulv, ved siden av trapp eller stående på et sidebord i stue og entré.

  Hashira bordlampe i hvitt papir fra Menu /Andlight.no

  EOS kommer som en hel serie lamper med både taklamper, vegglamper, bordlamper og mer. Med EOS kjøper man lampeskjermer og fester hver for seg, slik at du kan få den stilen eller fargen du liker best.

  Hvit EOS fra Umage /Lampemesteren.no

  Bouquet fra Le Klint er designet i samarbeid med Sinja Svarrer Dankjær og henter sin inspirasjon fra blomster og nyutsprungne tulipaner. Gjennom de håndfoldede lampeskjermene av hvit, tynn plast skinner et mykt og behagelig lys som gir en stemningsfull belysning i rommet.

  Stoffledningen i grå-aktig lin er der for å skape en kontrast til de ellers skinnende hvite lampeskjermene, men dersom du ønsker en hel-hvit lampe kan du selv bytte ut ledningen med en hvit stoffledning.

  Bouquet lampen fra Le Klint /Lampemesteren.no

  Viskan er en elegant gulvlampe med nedhengt lampeskjerm og buet form som med sin hvite tekstilskjerm skaper et mykt og stemningsfullt lys hvorenn den plasseres. En gulvlampe er en viktig del for å skape god lagvis belysning i et rom og denne flotte gulvlampen passer lett inn i enhver interiørstil.

  Viskan gulvlampe med nedhengt lampeskjerm /Lampegiganten.no

  Amp fra Normann Copenhagen har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelle, vintage radiorør og består dermed gjerne av avlange glasskupler i vakkert munnblåst glass. Amp kommer i fargene røk, hvit og messing eller som hel-hvite lamper hvor lyset vil spre seg jevnt og fint igjennom det opal-hvite glasset.

  Amp fra Normann Copenhagen /Andlight.no

  Amp kommer også som lysekrone med hvite kupler av glass som vil skape en magisk stemning og et fantastisk lysspill i stue, en stor hall eller over en trapp.

  Amp fra Normann Copenhagen /Andlight.no

  Bordlampen Matin fra HAY har et klassisk uttrykk som med sin hvite, plisserte bomullsskjerm og base av gyllent metall bidrar til å skape en dekorativ og praktisk bordlampe som vil være kjempefin å plassere på skrivebordet i stuen, på toppen av en skjenk eller i vinduskanten. Den hvite skjermen med sine mange folder vil skape et vakkert og mykt lys som skape mye god atmosfære i interiøret.

  Matin fra HAY i hvit /Lampemesteren.no

  Calipso fra Italienske Artemide er en stor og unike takplafond som også kan henges på veggen. Calipso er designet av Neil Poulton og han vant Menzione d´Onore Premio Compasso d´Oro 2011 designprisen for denne unike og spesielle lampen. Månen er brukt som inspirasjon til denne lampen og det organisk uregelmessige mønsteret er vakkert og vekker begeistring også når lyset slukkes. Kjempeflott å bruke som en dekorativ takplafond eller vegghengt dekorlampe.

  Calipso fra Artemide /Andlight.no
  Calipso fra Artemide /Andlight.no

  Formakami er designet av Jaime Hayon for det Danske designhuset &Tradition, Formakami er en serie lamper som har latt seg inspirere fra de tradisjonelle asiatiske rislampene, men har samtidig et moderne og stilrent uttrykk i hel-hvitt papir med dekorstriper av sort beiset eik.

  Se alle de fine Formakami rislampene hos Lampemesteren
  Formakami JH4 /Lampemesteren

  Les gjerne mer om gode tips for belysning i stue, belysning til kjøkken eller se våre tips til Antikke lamper med sjarm og personlighet. Få gode interiørtips om Skjenk og kommode til gang og stue eller Vitrineskap til kjøkken og stue.