Hopp til innholdet
Hjem » Vegglampe til Gang og Entré – Lampetips til gangen

Vegglampe til Gang og Entré – Lampetips til gangen

  Vegglampe i gang og entre er en god måte å skape dekorativ og praktisk belysning på. Ikke bare vil en vegglampe være forholdsvis enkel å montere opp i ettertid, den vil også være med på å skape et behagelig «lag av lys» i samspill med tak, gulv og bordlamper i rommet. Med en vegglampe får man lyset i skulderhøyde, noe som er ideelt spesielt ved siden av et speil for å unngå skygger av lys nedover ansiktet.

  Her har vi samlet flere vakre vegglamper som egner seg spesielt godt for montering i gang og entré fra en rekke anerkjente designere og produsenter.

  Andelina er en dekorativ veggplafond med stor lampeskjerm av forgylt eller matt base og en assymetrisk plassert lyskule av opalt glass som sprer lyset på en diffus og behagelig måte uten å blende. Dette betyr at denne lett kan plasseres for å lyse opp langs trapp og entré.

  Andelina veggplafond i moderne stil /Lampemesteren.no
  Andelina veggplafond kommer i fargene sort, messing og hvit /Lampemesteren.no

  Regal fra svenske Belid er en stilig serie lamper med et industrielt og rustikt preg, med lampeholdere av børstet messing eller matt-sort metall viser frem nakne lyspærer. Dette betyr også at du kan enkelt forandre vegglampens utseende simpelthen ved å bytte ut lyspærene. Velg for eksempel gammeldagse edison lyspærer med synlige glødetråder for en litt mer industriell og gammeldags stil, eller velg lyspærer med hvitt glass for å få mer mykhet og eleganse i belysningen.

  Regal XL vegglampe i gang /Homeroom.no
  Vegglamper i en rustikk stil /Homeroom.no

  Regal er en større serie av vakre vegg og taklamper som gjerne kan kombineres om hverandre i gang, soverom, bad, stue og kjøkken. Alle lampene er utsøkt produsert ved Belids egen fabrikk i Sverige.

  Velg mellom matt sort eller gyllen messing /Homeroom.no
  Regal vegglampe fra Belid /Homeroom.no
  HAN – smart og dekorativ knagglampe fra Faro /Lampegiganten

  Clava Up fra Umage er en kjempevakker vegglampe av treverk med tynne tre-spiler som utsondres ut av midtpunktet og skaper et glødende vakkert lysspill med et vakkert mønster langs vegg. Lampen gir et vakkert indirekte lys som fungerer veldig bra som en praktisk og lite prangende nattlampe. Perfekt som et dekorativt blikkfang i gang og inngangsparti for en vakker og naturnær følelse.

  Clava Up vegglampe fra Umage /Lampemesteren.no
  Clava Up vegglampe fra Umage /Lampemesteren.no

  Cycnus fra AYTM er en vakker og elegant vegglampe som med sin dekorative form skaper et unikt og lekkert lysbilde i rommet. Kjempefin å bruke som en dekorativ vegglampe i stue, trapp eller gang og entré.
  Den karakteristiske skjermen er inspirert av fuglens vinger, og gir hele serien et lett og elegant uttrykk. Navnet ‘Cycnus’ betyr ‘svane’ og er en hyllest til den majestetiske skapningen.

  Cycnus – AYTM /Lampemesteren
  Cycnus – AYTM /Lampemesteren

  Tavola er en avlang vegglampe av eik med flat fasong og innfelt belysning som skaper et stilig og moderne indirekte lys. Dette gjør Tavola til en dekorativ trelampe som kan monteres i rom hvor man ønsker en moderne belysning, men samtidig med en naturlig fremtoning. Lampen er med sitt blendingsfrie lys perfekt for montering i stue, trapp, soverom eller gang og passer kjempefint som nattlys.

  Tavola – Avlang vegglampe i eik med led /Lampegiganten.no

  Andrik er en praktisk og flott vegghylle med integrert lampe som består av to flettede sirkler med nok hylleplass til enkel dekor og et praktisk sted å legge fra seg ting når man kommer hjem fra jobb og skole. Med sin nakne lyspære kan du enkelt forandre utseendet på lampen ved å bytte ut lyspæren, velg for eksempel en hvitglasset lyspære for å myke opp belysningen.

  Andrik vegglampe rund med lys /Lampegiganten.no

  Lys opp inngangspartiet på en blendingsfri måte med den vakre Aruba veggplafonden fra Globen Lighting. Lampen er laget i naturlig rotting og skaper et mykt og blendingsfritt lys i gang og entré.

  Aruba vegglampe i naturlig rotting /Homeroom.no

  Splendor fra By Rydens er en elegant og dekorativ vegglampe med glasskuppler i rav eller røkfarget glass som både kan monteres liggende eller stående på vegg. En fin og dekorativ lampe om du har lyst på en litt glamorøs belysning i gang og entré.

  Splendor vegglampe fra By Rydens /Homeroom.no
  Splendor vegglampe i gang ved speil /Homeroom.no

  Rafaila har en stilren form som passer lett inn i den skandinaviske og moderne interiørstilen, vegglampen har en avrundet form som sitter tett inntil veggen og lyser fint ut til alle sider, men hovedsaklig opp og ned. Vegglampen kommer også i en hel-hvit versjon.

  Rafaila vegglampe med avrundet form /Lampegiganten.no

  Cono fra danske Woud er en stilig og moderne versjon av den klassiske leselampen som festes til vegg. Vegglampen er flott for å skape punktbelysning i rommet og kan vinkles dit du behøver lyset. Denne gjør seg spesielt godt dersom du kombinerer vegglampen med gulv eller taklampen i samme stil.

  Cono fra Woud /Lampemesteren.no

  Discouri fra Italienske Artemide er idell for deg som ønsker å være litt kreativ og sette ditt eget preg på belysningen i gang og entré. Disse glasskuppel lampene kommer i flere størrelser og vil være kjempefine å kombinere om hverandre på veggen, eller plassert etter hverandre opp langs ett speil i gangen.

  Discouri fra Artemide – Plassér dem slik du ønsker /Lampemesteren.no

  Shelfie fra svenske Globen Lighting er en smart og praktisk vegglampe med hylle slik at du både kan legge fra deg nøkler og småsaker, dekorere med planter og få lys. Hyllen kommer i sort og hvit, og finnes også i en avlang modell som også kan henges på veggen. En god løsning for deg med mindre plass i inngangspartiet og som ønsker å utnytte arealet.

  Shelfie vegghylle med lys /Homeroom.no

  Le Klint 204 er en lekker og eksklusiv vegglampe med håndbrettet lampeskjerm som skaper et glødende vakkert lys. Vegglampen har en base av eik, detaljer av messing og håndbrettet plisseskjerm. Opprinnelig designet i 1957 ble vegglampen i sin tid brukt i Nobelprismottaker og fysiker Niels Bohrs æresbolig i København.

  Le Klint 204 vegglampe /Lampemesteren.no

  Post fra Muuto er en stilig og annerledes vegglampe som skaper en ny tolkning til hvordan en vegglampe skal se ut. Post festes enkelt til veggen der du måtte ønske den, mens man draperer ledningen med ledningsfestet. Denne enkle løsningen innbyr på kreative plasseringer du kan velge selv.

  Post fra Muuto /Lampemesteren.no

  Aruba lyser opp som en sol i inngangspartiet og skaper en dekorativ glød i rommet. Med sin dekorative form og enkle installasjon kan denne enkelt monteres opp i gang og entre der du måtte behøve litt ekstra lys. Denne kan plugges inn i stikkontakt med medfølgende ledning, eller den kan direktekobles dersom du har et vegguttak fra før. For best effekt velg en lyspære som har et rav-farget glass.

  Aruba vegglampe fra By Rydens /Homeroom.no
  Aruba vegglampe fra By Rydens /Homeroom.no

  AnnaLisa fra Lindby har et stilrent design med tradisjonell lampeskjerm av stoff, kjempefin for enkel og behagelig belysning av inngangsparti og gang. Vegglampen sitter tett inntil veggen som gir et moderne inntrykk.

  AnnaLisa vegglampe med stoffskjerm /Lampegiganten.no

  Colby fra By Rydens er en stilig rund vegglampe som slipper lyset ut langs sidene og igjennom de mange perforeringene i fronten. Vegglampen gir ut en passe mengde lys slik at den fungerer veldig godt som lett belysning i gang og entre, også om natten.

  Colby vegglampe /Homeroom.no

  Tips. Som elektriker har jeg ofte installert vegglamper skjult hos kunder som ikke har veggpunkter idag. Den enkleste måten å gjøre dette på er å finne en stikkontakt nede langs veggen, deretter finne ut av hvordan stenderne i veggen sitter og deretter fiske opp en ledning fra stikkontakt til nytt veggpunkt. På en slik måte kan man få skjult veggpunkt til vegglampe uten synlig ledning ned langs veggen. Med en trådløs dimmer kan man enkelt styre vegglampen.

  Oppdag tips og inspirasjon om dekor og interiør i hjemmet, les gjerne mer om møbler til gang og entre, benk til gang, Klassisk Bordlampe – Elegante Bordlamper i Klassisk Stil og Lamper til Hytte – Lekre lamper i hyttestil


  Bygg dine egne lamper og belysning
  Bygg dine egne lamper og belysning /Lampedeler.no