Hopp til innholdet
Hjem » LE Klint Lampe – Vakre Le Klint lamper med ett nydelig lys

LE Klint Lampe – Vakre Le Klint lamper med ett nydelig lys

  Ute etter et vakkert lys i bolig eller hytte? Da bør du vurdere lamper og belysning fra Le Klint.
  Danske Le Klint er en produsent av lamper og belysning som er kjent for sitt grundige håndarbeid og bruk av tradisjonelle teknikker sine lampedesign.

  Vakre lamper fra Le Klint /Lampemesteren.no

  Le Klint’s lamper med håndfoldede lampeskjermer vil være et kjempefint valg for å få et stemningsfylt, mykt lys i stue, kjøkken og soverom, her vil lampeskjermen spre lyset fra lyspæren på en myk måte, samtidig som det skapes mørkere områder i de foldede områdene langs skjermen. Resultatet er lamper med et mykt og dekorativt lys som vekker oppsikt og skaper en hyggelig atmosfære.

  Lamella lamper fra Le Klint

  Danske Le Klint er spesialister på origami og papirlamper. Fremdeles bretter dem sine egne lamper i papir og plast og de har skapt noen ikoniske lamper igjennom tidene.

  Le Klint 352 – Bordlampe /Lampemesteren

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Fordelen med deres lamper av papir og plast er den diffuse belysningen som skapes når noe av lyset skinner igjennom lampeskjermen. Dette, sammen med det flotte mønsteret skaper en varm og behagelig belysning.

  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren

  Nylig var jeg i en nybygget enebolig hvor huseierne hadde bestemt seg for å benytte lamper fra Le Klint i store deler av den dekorative belysningen i hjemmet. De hadde blant annet valgt Le Klint Carronade lampene som lys over trappen hengende i en klynge av 3 lamper, samt de utrolig vakre Le Klint 157 lampene på de fleste soverom.

  Le Klint 157 er en dekorativ og flott rund pendellampe med håndbrettede kanter som lages på deres fabrikk i Odense, Danmark. 157 er designet av Andreas Hansen og er en ny versjon av Le Klints velkjente design og bruk av plissé. Med en overflate av matt-hvit plast som er håndbrettet i intrikate mønstre får man en glødende lampe med et utrolig vakkert mønster som vil passe like fint inn i det moderne hjemmet som i en tradisjonell stil.

  Montering av Le Klint 157 lampe på soverom /Lampemesteren.no

  Carronade er en serie lamper fra Le Klint som har hentet sin inspirasjon fra klassiske kanoner med med ledninger som minner om kanonlunter, og støtter av valnøttfarget treverk eller metall. Disse justerbare lampene kommer både som pendellamper og gulvlamper og har et rent og dekorativt design.

  Carronade lampene fra Le Klint /Lampegiganten.no

  Carronade lampene kan gjerne henges sammen i store rom, eller som her over en trapp. Her lagde vi en ny takkopp som mdf som vi freste ut på baksiden for å få plass til ledninger og koblingsstykker, og som vi deretter malte for å matche takfargen. Takkoppen hadde 3-hull slik at vi kunne henge 3 hvite carronade pendler sammen i forskjellige høyder over trappen.

  Carronade pendler over trapp /Lampegiganten.no

  En le klint lampe kombinerer som regel funksjonalitet og design med et mykt og vakkert lys, ett godt eksempel på dette er deres nye Soleil serie. Disse lampene er svært tynne, men brede og har en bunn av håndbrettet skjerm som sprer lyset på en vakker måte.

  Le Klints ikoniske stil og håndbrettede plisséskjerm som fremdeles brettes på tradisjonelt vis av håndverkere i Danmark gir en naturlig og stilig estetikk, pakket inn i en moderne og tidløs form. Soleil er designet for å etterligne solens evne til å distribuere lys fra sentrum, og vil være et vakkert midtpunkt i belysningen.

  Soleil fra Le Klint med håndbrettet lampeskjerm /Lampemesteren

  Soleil lampene fra Le klint er derfor kjempefine for montering inn over spisebordet eller over en utstikkende kjøkkenøy hvor deres flate design ikke vil gå i veien, men samtidig vekke oppsikt og bli et vakkert blikkfang i dekoren.
  Les gjerne mer om soleil fra le klint.

  Soleil – Le Klint over kjøkkenøy /Lampemesteren

  På 70-tallet leverte designerne i Danske Le Klint en rekke ikoniske og klassiske lamper som igjen er blitt populære retro modeller, bl.a 349, 321 og 351, med fine håndbrettede lampeskjermer som Le Klint har blitt så kjent for.

  Designet av Aage Petersen har gulvlampen Le Klint 349 blitt en klassisk og tidløs gulvlampe med flotte detaljer av svart metall, messing og de håndbrettede lampeskjermene som Danske Le Klint har blitt verdenskjent for.

  Le Klint 349 Gulvlampe /Lampemesteren
  Le Klint 351 /Lampemesteren

  Lamella fra Danske Le Klint er en serie av vegg, tak og nedhengte lamper med oval og rund form hvor de håndbrettede foldene sitter tettere sammen og gir et nydelig dekorativt mønster når lyset slås på.

  Lamella – LE Klint /Lampemesteren.no

  De brettede kantene av hvit plast og papir gir et enkelt uttrykk men skaper samtidig et fint mønster med mørkere partier der hvor to folder møtes. Lamella serien kommer i både nedhengte lamper eller som vegg og takplafond.

  Le Klint har også noen flotte modeller med et uttrekkbart saksedesign. Disse lampene er bygget i treverk og kommer i naturlig treverk eller farget treverk og som nedovervendte eller oppovervendte vegglamper.

  Le Klint 223 / 233 / 224 / Lampemesteren.no

  Uttrekkslampene er ypperlige å bruke som leselampe eller vegglampe ved siden av sengen, trekk dem ut og inn etter behov.

  Le Klint 223 / 233 / 224 / Lampemesteren.no

  The Bouquet fra Le Klint er en vakker serie av papirlamper hvor designeren Sinja Svarrer Damkær har hentet inspirasjon fra blomster og spesielt tulipaner for å skape den vakre formen med sine karakteristiske bretter og folder.

  Håndbrettet i Danmark siden 1943 av dyktige fagfolk med lidenskap for belysning og design. Her får du en vakker lampe som tiltrekker seg oppmerksomheten og er like pen å se på med lyset av.

  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren
  The Bouquet – Le Klint /Lampemesteren

  Megatwo fra Le klint er en serie pendellamper med åpen bunn som passer flott å bruke inn over et spisebord. Lampene kommer i flere farger og forskjellige størrrelser, alle håndbrettet med stor presisjon.

  Megatwo fra Le Klint /Lampemesteren

  Les gjerne mer om flotte lamper i papir, glamorøse og elegante lamper, tips til belysning på kjøkken eller interiør og møbler til gang.