Hopp til innholdet
Hjem » Glamorøse og elegante lamper – Skap en belysning med stil

Glamorøse og elegante lamper – Skap en belysning med stil

  Ute etter en lampe som er unik, iøynefallende og glamorøs? For å skape den rette atmosfæren og stilen i ett rom vil belysning og spesielt lamper være en svært viktig del av interiøret. Lamper fungerer som blikkfang i dekoren og med den riktige belysningen kan du skape en atmosfære av glamour, eleganse og få frem stilen du ønsker i rommet.

  Enten du er ute etter å skape riktig atmosfære i hjemmet, til en bar, klubb og restaurant, eller til en hotell lobby eller en foaje på arbeidsplassen så kan du finne noen gode tips til spesielle lamper med glamour og stil her.

  Den ikoniske PH Artichoke fra danske Louis Poulsen er den opprinnelige «kongle» originalen. Denne ikoniske lampen med over 50 års popularitet er kanskje utenfor de fleste budsjett, men er allikevel et naturlig førstevalg på denne listen over glamorøse og oppsiktsvekkende lamper.

  Artichoke fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no

  Lansert i 1958, PH Artichoke består av 72 individuelle blader av solid kobber med en rosa finish på innsiden. Plasseringen via 12 rader sikrer blendingsfri belysning, uansett vinkel, og gir eksepsjonell varme og vakkert lys. Den høye kvalitetstandarden hos Louis Poulsen gjør at mye av arbeidet med lampen gjøres manuelt for hånd av dyktige håndverkere.

  Artichoke fra Louis Poulsen /Lampemesteren.no
  Louis Poulsen – PH Artichoke 480 Kobber Rosa /Lampemesteren.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no
  Soleil – Lekker starburst pendellampe med gullfargede rør fra Markslöjd /Lampegiganten.no

  Auro er en nydelig lysekrone i moderne stil med lange hule staver av rosa-fargede glasstaver som virkelig skaper et inntrykk og gir et vakkert lys der den henger. Lysekronen fanger oppmerksomheten og skaper en koselig atmosfære.

  Auro lysekrone i glass /Jotex.no
  Auro kommer i rosa og klart glass /Jotex.no

  Electra består av en metallbase og glasskuler med en kompakt form som kaster et vakkert lysspill ned på bordet og ut i rommet. Kulene er en blanding av runde glasskuler og glasskuler med mønstrede riller som skaper en fin dynamikk i belysningen.

  Electra moderne lysekrone i glass /Jotex.no

  Plivello er en retro-inspirert pendellampe og lysekrone fra Le Klint som ble designet i 2022 for Le Klints 80-års jubileum i 2023. Lampen har hentet inspirasjon fra de klassiske og glamorøse etasje-lysekronene i art-deco stil og er håndbrettet av papir ved deres fabrikk i Odense, danmark.

  Plivello fra Le Klint – Håndbrettet av papir /Lampemesteren.no

  Plivello lampene kommer i en rekke størrelser og også i flerfargede etasjelamper med dekorative, tynne ringer av gyllen-farget aluminium. Lampene er imponerende og skaper et vakkert delikat lys, samtidig som de holder en lav vekt og kan derfor henges opp uten ekstra hensyn.

  Plivello er perfekt dersom du er ute etter å skape en luksuriøs stil i hjem, hytte eller til restaurant og hotell. Perfekt for rom med stor takhøyde.

  Plivello fra Le Klint – Inspirert av klassiske etasje-lysekroner /Lampemesteren.no
  Plivello fra Le Klint – Kommer i flere størrelser og farger /Lampemesteren.no

  Lacrima fra Italienske Vistosi er munnblåste av eksklusivt hvitt murano-glass med en lekker og lang dråpeform som sprer lyset på en vakker og jevn måte. Det diffuse lyset som skapes gjør lampene perfekt som dekorative elementer og blikkfang i den moderne innredningen. Kombinér dem gjerne sammen for å skape hengende skulpturer av lys omkring i boligen, over trapp eller langs store vinduer.

  Lacrima dråpependel fra Vistosi /Lampegiganten.no

  Clam fra Fritz Hansen er en elegant nyhet som raskt har blitt hyllet og nominert for en rekke designpriser for sitt stilrene og funksjonelle design. Lampen henter sin inspirasjon fra naturen hvor lyskilden er perlen og man selv kan justere lysmengden ved å åpne opp eller lukke glasskjermene.

  Lampen består av to halvkule formede glasskjermer av munnblåst opal-hvitt glass som sprer lyset på en behagelig og elegant måte. Lampen er derfor perfekt som nedhengt lampe i stue, over en kjøkkenøy eller over et spisebord.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Stilren og klassisk design med et jevnt og mykt lys som ikke blender. Perfekt til dekorativ og stemningsfull belysning rundt kjøkkenbord og i stue. Lampen kommer i to størrelser som gjerne kan kombineres med hverandre. Les gjerne mer om Clam fra Fritz Hansen eller se andre vakre glasslamper.

  Clam fra Fritz Hansen /Nordicnest.no

  Gravity fra franske Forestier er en utsøkt pendellampe og lysekrone som egner seg spesielt godt til høye og luftige rom hvor lampen blir et eksklusivt blikkfang i belysningen. Lysekronen består av en rekke konvekse former med tynne spiler som sprer seg ut fra den skjulte LED lyskilden og skaper et utrolig vakkert lysspill.

  Gravity kommer i to modeller og farger, og lar seg gjerne kombinere om hverandre for å skape en vidunderlig belysning i hall, stue eller spiserom. Les gjerne mer om gravity fra forestier.

  Gravity fra Forestier /Lampemesteren.no
  Gravity fra Forestier /Lampemesteren.no

  Manila fra spanske Parachilna er en fantastisk flott pendellampe og taklampe som elegant kombinerer rene materialer som glass og tekstil på en spennende ny måte. Den innvendige tekstilskjermen demper og sprer lyset, mens den ytre kuppelen av munnblåst glass gir glans og vakre refleksjoner.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Manila lampene kommer i flere størrelser og i fargene klart glass, eller røket glass. De er derfor perfekte å kombinere hengende sammen eller gjør seg også fint hengende alene over et stuebord. Navnet kommer fra spansk «Mantón de Manila». Det er et tradisjonelt silkesjal som ofte brukes av flamencodansere.

  Manila glasslampe fra Parachilna med innerskjerm av tekstil /Andlight.no

  Bai er en annen spennende glasslampe og pendel fra spanske Parachilna som har hentet sin inspirasjon fra tradisjonelle kinesiske lykter, men i en litt mer forseggjort utgave. Her finner man en tradisjonelt utformet innerlykt inne i en munnblåst sfærisk glasskuppel av klart eller røkfarget glass.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Lampene kommer som enten nedhengte takpendler eller som avlange lamper som passer kjempefint inn over et langbord. Laget av en gammel bronsemetallisk struktur og et omhyggelig håndblåst glass er Bai serien et skikkelig smykke i belysningen som skaper et koselig og vakkert lys.

  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no
  Bai glasslamper fra Parachilna /Andlight.no

  Megafon fra Konsthantverk er en spektakulær taklampe og lysekrone av beste kvalitet fra Konsthantverk, designet av Jesper Ståhl. Megafon lysekronen er laget av ekte rå messing som er håndvalset og satt sammen for hånd på fabrikken i Tyringe, Sverige. Denne stilige lysekronen med sitt unike og rustikke sjarm, ser flott ut over et spisebord eller over stuebordet.

  Håndvalset av rå messing /Lampemesteren.no
  Røff og rustikk messing lampe som etterhvert vil utvikle en vakker patina /Lampemesteren.no

  Lyspunktene i lampen skaper en stemningsfull glød akkurat der du trenger det, over salongbordet eller kjøkkenbordet, arbeidsbordet eller soverommet, bare fantasien setter grenser.

  Lyani er en moderne og sirkulær lysekrone med innfelt led-lys rundt hele lysekronen både oppe og nede. Dette sammen med den svært glansfulle og forkrommede overflaten etterlater et inntrykk av eleganse og luksus. Denne moderne og runde lysekronen kommer i flere størrelser slik at den kan passe til ditt hjem og rom. De kan til og med henge sammen i etasjer for å skape et ekstra overdådig uttrykk.

  Lyani moderne og rund lysekrone /Lampemesteren.no

  Walker vegglampe fra danske Menu er en del av Tribeca-serien, designet av Søren Rose Studio. Lampeserien består av en miks av lamper, alle inspirert av 1930-tallets glamour i New York. Walker er en enkel og stilig vegglampe av messing, stål og opalt glass som kan roteres alle veier.

  Walker vegglampe fra Menu /Lampemesteren.no

  Cosmos fra Scan Lamps er en vakker serie av grasiøse lamper i sort og matt, gyllen messing med utstikk av dekorative pærer som skaper både et dekorativ utseende og ett fint lysspill. Cosmos serien med lamper kommer som både vegglamper, taklamper og store nedhengte lysekroner i samme stil.

  Cosmos lysekrone fra Scan Lamps /Homeroom.no

  Til det moderne og minimalistiske hjem vil kanskje de elegante og stramme lampene i Coordinates serien fra det danske designhuset Flos være ett godt valg. Lampene har et moderne og stilig design som skaper ett nett av lys og passer kjempefint inn som kontrast til det rustikke eller som kompliment til den moderne stilen. Les gjerne mer om Coordinates fra Flos.

  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no
  Coordinates serien fra Flos /Lampemesteren.no
  Limana – Stor og avlang lampe med krystaller /Lampegiganten.no

  Miraia fra Lucande er en lekker nyhet av glamorøse krystall lamper som kombinerer dekorative geometriske former i gyllent eller sølv metall med store og glitrende krystaller. Lampene kommer både som takplafond eller som nedhengt lampe og vil utvilsomt skape et blendende vakkert lys med ett vakkert spill av lys og refleksjoner fra sine mange krystaller.

  Miraia fra Lucande /Lampegiganten.no

  Alobani er en lignende spennende nyhet som kombinerer glamour og eksklusivitet med en tidløs og et stilrent ytre som ikke virker for prangende. Med sine mange vakre krystaller skaper lampene ett nydelig lys når kvelden senker seg og lyset reflekterer ut i rommet.

  Alobani pendellampe i krystall /Lampegiganten.no
  Alobani taklampe i krystall /Lampegiganten.no

  Plate fra Normann Copenhagen er en nydelig gullfarget vegg og bordlampe i enkel design som passer kjempefint som en dekorativ pyntelampe i gang, stue og soverom. Bordlampen kan gjerne plasseres oppå en kommode eller skjenk for å skape et vidunderlig lag av lys og et fokuspunkt i innredningen. I denne lampen vil lyspæren være det fremtredende elementet og man kan gjerne benytte en tradisjonell edison lampe med synlige glødetråder, se gjerne tips om dekorative pærer.

  Plate gullfarget bordlampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no
  Plate gullfarget vegglampe – Normann Copenhagen /Lampemesteren.no

  Caboche fra Foscarini er en kjempeflott lampe som er håndlaget i Italia av munnblåst glass med et vakkert mønster som både gir en dekorativ effekt og et utrolig vakkert lysspill av refleksjoner når lampen tennes om kvelden. Caboche har samtidig fått en oppgradering i 2021 og har nå ny teknologi innebygget i lampen og som tilbyr en rekke nye innovative måter å styre og forandre lyset på via en app.

  Caboche fra Foscarini av munnblåst glass med et vakkert mønster /Lampemesteren.no
  Caboche skaper et vakkert lys og en koselig stemning /Lampemesteren.no
  Caboche fra Foscarini kommer i flere glass farger /Lampemesteren.no

  Hvitt eller gull? Sun Light Of Love fra Italienske Foscarini kommer i begge farger og har en unik, ekstravagant stil som med sine utstikkende metallpinner i gyllent metall skaper et fantastisk blikkfang og vil bli en glødende, gyllen sol av eleganse i dekoren.

  Sun Light of Love har samtidig et direkte lys nedover slik at den gjerne kan plasseres over bord eller i trapp, samtidig har lampen et dekorativt, indirekte lys som omkranser resten av lampen slik at man får frem de unike detaljene.

  Sun Light of Love fra Foscarini /Andlight.no

  Harakiri fra Design By Us er en vakker serie av eksklusive pendler og lysekroner som med sitt munnblåste rillede glass skaper et slående glamorøst uttrykk som blir midtpunktet i enhver belysning.

  Gjerne heng flere pendler sammen i forskjellige høyder for en kreativ og unik belysning /Lampemesteren.no
  Eksklusiv Harakiri lysekrone i gull/sort /Lampemesteren.no

  Dekorert med ekte bladgull vil denne nydelige lampen fra Italienske Masiero bli et unikt smykke som utstråler eleganse og luksus i dekoren.

  Ola – Masiero /Lampegiganten.no

  Med sine mange fint bearbeidede og lakkerte glasselementer som skimrer i lyset skaper denne nydelige lampen en stemningsfull belysning. Lampene fra den italienske produsenten Masiero står for eleganse og eksklusivitet, hvor det kun brukes materialer av høy kvalitet og hvor både designprosess og produksjon finner sted i Italia.

  Eksklusiv lampe med mangefargede glasskrystaller /Lampegiganten.no

  Electra er en stor og vakker taklampe med kuler av lysende glass som med sine riller og mønstre skaper et vakkert, elegant lys i rommet.

  Electra taklampe med glasskupler /Jotex.no

  Polaris fra svenske Globen er en lampe som stikker seg ut og vil være ideell dersom du ønsker en futuristisk og overdådig lampe som vil tiltrekke seg oppmerksomheten fra gjester og besøkende. Denne fantastiske lampen vil glitre og skinne like vakkert som nordstjernen selv.

  Polaris – Globen /Nordicnest.no

  Spiral er et eksempel på hvordan den danske design legenden Verner Panton eksperimenterte med former og farger. Som en mester av den flytende futuristiske 60-talls stilen introduserte han Pop-estetikk til belysning og møbler.

  Spiral lages fremdeles i Danmark av Verpan og er satt sammen av spiralformede anheng i glitrende akryl og metall. Akryl er valgt på grunn av sin svært lave vekt og vil bevege seg lett når luften i rommet beveger seg. Den lette bevegelsen resulterer i et fantastisk spill av lys og refleksjoner.

  Spiral fra Verpan /Lampemesteren.no
  Spiral fra Verpan /Lampemesteren.no

  Septima fra Louis Poulsen er laget av italiensk borosilikatglass, hvor skjermene sitter lagvis omkring lyskilden og er behandlet slik at det skapes matte felt i glasset. Det matte glasset hjelper til med å spre lyset fra lampen på en mer diffus og blendefri måte, slik PH serien fra Louis Poulsen er kjent for.

  PH Septima fra Louis Poulsen /Nordicnest.no

  Heat fra norske Northern er et blikkfang som lyser opp som en ildkule i hjemmet og har en helt unik look med sin messingfargede, gylne mesh som samtidig slipper ut lys og varme. Med heat kan du eksperimentere med forskjellige dekorpærer for å finne den stilen du liker best. Benytt f.eks dim-to-warm lyspærer for å få en ekstra varm belysning.

  Heat – Northern /Nordicnest.no

  Ombrello kombinerer den klassiske tiffany stilen med inspirasjon fra rette linjer som er typisk for Japansk arkitektur og er håndlaget på tradisjonelt av svenske Globen Lighting. Ombrello er en klassisk domeformet pendellampe med en diameter på 60 cm, og passer flott inn over et bord eller en kjøkkenøy.

  Ombrello – Globen Lighting /Nordicnest.no

  Ute etter noe som fanger oppmerksomheten? Magenta lampen fra Metallux vil definitivt bli belysningens midtpunkt og skape et strålende lys med sin glamorøse stil. Magenta er laget ved at flere spiralformede glasslenker henger sammen og omkranser lampens lyskilder og skaper et helt fantastisk lys. Perfekt for store rom, mørke toner og for å få frem en luksuriøs stemning i dekoren!

  Magenta – Med farget spiralformet glass /Lampegiganten.no

  Italienske Kartell er kjent for sine glamorøse design hvor de benytter materialer på nye måter for å skape ekstravagante lamper som vekker oppsikt og beundring.

  Designet av Ferruccio Laviani er Bloom lampene fra Kartell er sammensatt av fargede krøller av plast som omgir en sentral lyskilde og som skaper et fantastisk lysspill når lyset trenger ut igjennom lampeskjermen.

  Bloom – Multifargede lamper med et nydelig lys /Lampemesteren.no

  Bloom kommer i sofistikerte og spennende multifargede nyanser og også som gull-farget lampe, perfekt dersom du ønsker en litt mer ekstravagant og glamorøs belysning i hjem, foaje eller bar og restaurant.

  Bloom – Multifargede lamper med et nydelig lys /Lampemesteren.no

  Christophe Mathieu har designet Discoco for Marset og det er en lampe som vekker oppsikt og beundring med sin unike stil. Lampen er satt sammen av flere spiler som hver holder sitt reflekterende blad og omkranser lyskilden. Discoco kommer i flere flotte og moderne farger, samt en ny versjon laget i treverk, perfekt til hytte eller for å skape en lun atmosfære.

  Discoco kommer også i en ekstra stor versjon med en diameter på 1.32 meter.

  Discoco i glanset sort /Lampemesteren.no
  Discoco i treverk med et nydelig tremønster /Lampemesteren.no

  Skygarden fra danske Flos er en svær domeformet lampe med et vakkert mønster på innsiden. Lampen lyser opp med indirekte belysning slik at den ikke blender og vil samtidig lyse opp det innvendige mønsteret på en svært dekorativ og stemningsfull måte.

  Skygarden – Flos /Andlight.no
  Respiro – DCW. Tilgjengelig i flere farger og størrelser. /Lampemesteren

  Tatou er en spennende ny lampeserie fra danske Flos som har et helt unikt og lekkert design bestående av en ytre skjerm i polykarbonat og bikubemønster som sprer et kjempefint og dekorativt lys over f.eks en kjøkken øy. Lampene har et vakkert, moteriktig og moderne preg som kommer i flere farger.

  Flos Tatou /Andlight
  Flos Tatou /Andlight

  La Lollona er en stor og eksklusiv lysekrone fra Italienske Slamp. Denne lysekronen er perfekt for store rom, lounge eller lobbyer i hoteller eller restauranter hvor du ønsker et sentralt og stort blikkfang i belysningen.

  La Lollona – Slamp /Lampemesteren.no

  La Lollona tar sin inspirasjon fra de spennende og fargerike 50-årenes glamour og divaer, med sin store størrelse, vakre farger og detaljer vil denne lyskronen forbløffe og imponere.

  La Lollona – Slamp /Lampemesteren.no

  Hope fra Luceplan gjenopplever glansen og elegansen til klassiske krystallamper, men med en moderne vri og innovative materialer som gir et krystallaktig og kraftfullt lys – hvilket gir lampene et helt utrolig særpreg. Hope skaper en luksuriøs, glitrende og festlig atmosfære hvor enn lampene er plassert.

  Vakker glød – også i dagslys /Andlight.no

  Fun fra Verpan er en elegant og imponerende lampe som er perfekt til å skape en luksuriøs og glamorøs stemning over middagsbordet eller hengende i en foaje. Designet av den ikoniske danske designer Verner Panton er fun en lampe som leker seg med et reflekterende anheng og skaper et vakkert lys i rommet der lampen henger.

  Fun fra Verpan kan gjerne henge sammen eller for seg selv /Nordicnest.no
  Fun fra Verpan kan gjerne henge sammen eller for seg selv /Nordicnest.no

  Stream er en stor håndlaget lysekrone med tynne tråder av reflekterende kjetting og dekorative bånd fra Italienske Terzani. Men med sin høye prislapp på nesten en kvart million kroner vil denne derimot ikke bli i å se i de tusen hjem med det første.

  Stream – Terzani /Lampegiganten

  Fra By Rydens kommer glasslampen Gross. Denne vakre glasslampen kommer i to varianter, en rund og en avlang lampe og er satt sammen av titalls kuler i et vakkert rav, røk eller champagne farget glass.

  By Rydens Gross / Homeroom.no
  Paralume fra Kolarz /Lampegiganten.no

  Flos 2097 er en ekstravagant og elegant lysekrone med mange pærer i et moderne design, men som like godt passer inn i rustikke miljøer, i det moderne hjem eller på hytta. 2097 kommer i flere størrelser og vil være perfekt som taklampe under høye tak, ved siden av trapp, over stuebord eller over spisebordet. Velg mellom messing, krom eller matt-sort.

  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no
  Flos 2097 Black – Vakker og moderne lysekrone i svart /Andlight.no
  Flos 2097 – Vakker og moderne lysekrone /Andlight.no

  Minerva er en praktfull og stor lysekrone som består av hundrevis tynne metall lenker av nikkel som skaper ett vakkert og eksklusivt uttrykk.

  Minerva – Schuller /Lampegiganten

  Galaxy er en fascinerende moderne pendellampe fra Danske Nielsen Light. Denne moderne lampe-tolkningen av universet vil garantert få sin del av gjesters oppmerksomhet. Lampen har en rekke flotte detaljer og integrert led.

  Galaxy – Nielsen Light /Lampeguru
  Galaxy – Nielsen Light /Lampeguru

  Candela fra Trio Leuchten er en lekker og dekorativ moderne lysekrone med rund form som er innsatt med krystaller som vil glitre i lyset fra de sentralt plasserte lyskildene i lampen. Den kommer i flere farger, blant annet denne flotte messing varianten.

  Candela lysekrone /Lampegiganten

  Eksklusiv lysekrone fra Danske Louis Poulsen som kommer i 5 & 7 lampeskjerm versjon, samt også i vegglampe og pendellampe versjon.

  Basen i messing er en lekker kontrast til det opale glasset og gir lysekronen et elegant skandinavisk utseende. Messing er et elegant materiale som sammen med de hvite glasskuplene gjør lysekronen et godt supplement til den moderne innredningen.

  VL Ring Crown 7 Opal – Louis Poulsen /Lampemesteren

  Apiales fra Nuura er en vakker og myk pendellampe i munnblåst glass som er skapt av den prisvinnende danske designer Sofie Refer og kombinerer metall og munnblåst glass i en fantastisk kombinasjon av eleganse og mykhet. Apiales kommer i en stor serie av størrelser og fargemuligheter og føyer seg inn i rekken av vakre og spennende glasslamper fra danske Nuura.

  Apiales lysekrone fra Nuura /Lampemesteren

  Hobo fra Örsjö Belysning er en vakker taklampe i rå messing med en dråpeformet skjerm av munnblåst opalglass, produsert på tradisjonelt vis i Sverige.Lampen er designet av Gustaf Nordenskiöld og inspirasjonen kommer fra den Småländska glassblåserkulturen. Taklampens ekspanderende form gjenspeiler lufttrykket når glasset kjøles ned og stivner og har gjennom dette fått sitt unike uttrykk.

  Hobo – Örsjö Belysning /Nordicnest.no

  Splendor fra By Rydens er en lekker glasslampe av rav – eller røkfargede glasskuler på rekke og rad som skaper en vakker og stemningsfull belysning over spisebordet.

  Splendor – By Rydens / Homeroom.no

  Få flere tips til vakker belysning, se tips om pendellamper og lysekroner eller les mer om Ikoniske Italienske Designlamper. Bruk gjerne en dekorlampe og pyntelampe for å skape en koselig stemning og et hyggelig lys, se flere elegante lysekroner og lamper i sort design og store vakre taklamper.